Al Matí (R)
Espanya lluitarà per les medalles al Mundial d'Hongria Espanya lluitarà per les medalles al Mundial d'Hongria
24.07.2017 23:18

Bea Ortiz, Judith Forca i les aturades de Laura Ester condueixen a la selecció espanyola femenina de waterpolo a les semifinals del Mundial

La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb vuit jugadores de l'Astralpool Natació Sabadell, lluitarà per les medalles al Mundial d'Hongria. Les de Miki Oca han superat a Grècia als quarts de final en un partit molt emocionant i que s'ha decidit gràcies a la loteria dels penals (14-12). L'última experiència des dels cinc metres va acabar amb Espanya caient contra Holanda i quedant-se fora de les semifinals dels Jocs Olímpics. Aquest cop però, les waterpolistes nacionals han tingut més encert i s'han ajudat de la gran actuació de Laura Ester. La portera del Natació Sabadell havia completat un gran partit però ha estat clau als penals provocant l'errada d'Elefterialou i aturant el definitiu xut de les gregues. Un triomf que portarà a la renovada selecció espanyola a lluitar per les medalles en aquest Mundial d'Hongria. El rival de les de Miki Oca dimecres, serà la sorprenent Canadà que avui ha deixat fora a les amfitriones en un altre partit d'infart.

Els quarts de final han començat amb Bea Ortiz capitalitzant l'atac d'Espanya. Seus han estat els dos gols que ha fet la selecció femenina al final del primer període (3-2). L'inici del segon quart ha estat perillós amb un gol d'Avramidou que ha donat dos de diferència a les gregues. Allà ha aparegut Judith Forca. La sabadellenca de 21 anys ha fet costat a Bea Ortiz i s'ha arribat al descans amb 5-4. El festival de les dues waterpolistes de l'Astralpool Natació Sabadell ha seguit a l'inici del tercer període amb dos gols més d'aquestes jugadores que han permès a Espanya avançar-se en el marcador (5-6). Amb tot Grècia ha demostrat la seva qualitat i ha tornat a posar-se per davant al final dels tercers vuit minuts (7-6). El darrer quart ha estat d'infart, Mati Ortixz ha empatat amb un gol de llesta. Anni Espar de penal ha tornat a avançar a Espanya, però aquest fet ha motivat a les gregues que amb un parcial de 2 a 0 li han donat la volta a la situació (9-8). La jove Paula Leitón no ha fallat en una jugada en superioritat (9-9) i Xenaki a manca d'un minut ha posat el 10 a 9 que semblava definitiu. Però Judith Forca encara tenia una carta amagada i aprofitant una nova superioritat d'Espanya en l'última jugada del partit ha aconseguit marcar l'empat a 10 a manca de cinc segons pel final.

Alegria i patiment alhora a les cares de la selecció estatal i sobretot el record de vells fantasmes. Anni Espar no ha fallat i Plevritou tampoc. Bea Ortiz ha continuat el seu moment dolç i Avramidou ha tornat a empatar la tanda de penals. Judith Forca no ha pogut superar la portera grega però aquest cop psicològic en contra ha quedat neutralitzat amb la primera errada d'Elefterialou que ha enviat la pilota al travesser. Anna Gual no ha fallat i Laura Ester ha tornat a treure la seva millor versió per aturar un nou xut de les gregues. La responsabilitat ha quedat a les mans d'Helena Lloret. La nova jugadora del Mataró ha fet un xut amb bot que després de picar al travesser ha entrat dins de la porteria i ha fet embogir a les waterpolistes de la selecció espanyola, que tornaran a lluitar per les medalles en una gran cita.