El Cafè de la Ràdio
Blanchart va patir molt en el segment ciclista, afectat especialment pel vent. | Instagram Blanchart va patir molt en el segment ciclista, afectat especialment pel vent. | Instagram
27.05.2019 14:42

Blanchart sobreviu a l'Ironman de Lanzarote però no obté el bitllet mundialista

Hawaii s'allunya una mica més. Miquel Blanchart no va poder tornar de Lanzarote amb el bitllet per al Mundial de Kona d'Ironman d'aquest estiu després de finalitzar en sisena posició (amb un temps de 9 hores, 9 minuts i 25 segons) a la prova canària. L'exigència era màxima perquè només es classificava per a la cita mundialista el guanyador (en cas que el vencedor ja tingués el bitllet, passaria a mans del segon) i el nivell de competidors presentava un panorama molt destacat.

Tot semblava jugar en contra del sabadellenc. Per començar, per les condicions climatològiques. "Feia un vent considerable i per això, va haver-hi un canvi de circuit que el va fer més dur, sobretot en el segment ciclista", afirma el triatleta local. És a dir, just en la disciplina que pitjor se li dona a Blanchart.

Al principi, Blanchart se situava entre els primers donant braçades, però aviat es quedaria enrere. "No sé per què, quan portàvem un quilòmetre nedant, vaig començar a cedir temps i en el moment d'agafar la bicicleta, ja perdia tres minuts". Quan el sabadellenc donava les primeres pedalades, ja notava que no tenia el seu millor dia, i després encara seria pitjor: "A la segona meitat del segment ciclista, la fatiga, les crisis musculars i els paranys mentals començaven a passar factura. A la segona transició ja perdia 25 minuts".

Blanchart va poder salvar la cursa a peu malgrat un panorama ben advers. "En posar els peus a terra, vaig pensar a retirar-me, però no em vaig rendir". Al final, sisè classificat a uns 15 minuts del vencedor, el belga Frederik Van Lierde (8 hores, 51 minuts i 16 segons). El podi el van completar l'alemany Christian Kramer i l'espanyol Emilio Aguayo. Blanchart encara té l'oportunitat de classificar-se per al Mundial si fa un bon paper a l'Ironman de Vitòria, el pròxim mes de juliol.