En directe: De 23:00 a 07:00
Fórmula Musical
A continuació:
De 09:00 a 13:30
Al Matí
De 13:30 a 14:00
Migdia informatiu i Esports
Imatge de l'espai reservat per a les escales mecàniques a Sabadell Plaça Major | Roger Benet Imatge de l'espai reservat per a les escales mecàniques a Sabadell Plaça Major | Roger Benet
18.09.2018 15:46 Núria García

Comença la instal·lació de les dues escales mecàniques de baixada a Sabadell Plaça Major

Ferrocarrils de la Generalitat col·locarà durant les tres pròximes nits les dues escales mecàniques de baixada de l'estació Sabadell Plaça Major que connectaran el carrer amb l'andana. Malgrat que la instal·lació estava prevista en el projecte inicial, havia quedat pendent per poder acabar l'allargament dels Catalans a la ciutat. "Vam haver de salvar l'obra i la Generalitat va fer mans i mànigues per acabar l'allargament de Sabadell. Una manera d'aconseguir un estalvi era treure les escales mecàniques, però hi havia el compromís de fer-les quan es pogués", ha explicat Pere Mateu, diretor de projectes de Ferrocarrils de la Generalitat. 

L'actuació es farà en horari nocturn quan l'estació està tancada per minimitzar els efectes cap als usuaris de la línia, tot i que els treballs suposaran la instal·lació d'una grua al Passeig i els veïns poden sentir alguns sorolls. Es tracta dos trams d'escales que a partir d'avui s'han d'entrar a l'estació. El nou mecanisme, però, no estarà operatiu fins a final del mes d'octubre perquè encara caldran unes setmanes més per enllestir tota la part d'instal·lació elèctrica, segons ha apuntat Mateu. Les noves escales suposaran una important millora de l'accessibilitat a l'estació, juntament amb el segon ascensor que funciona des del mes de juliol passat. Les dues actuacions en el seu conjunt han suposat una inversió per part de Ferrocarrils de 900.000 euros. 

Escales en marxa a l'estació La Creu Alta

Les dues escales mecàniques de baixada a Sabadell Plaça Major se sumaran a les que ja s'han instal·lat a l'estació La Creu Alta, en funcionament des del 10 de setembre passat. El director de projectes de Ferrocarrils de la Generalitat ha assenyalat que la intervenció a l'estació del Centre s'ha allargat més perquè era més complexa: "Aquesta era més complicada perquè és una tramada molt més llarga i més difícil de manega. L'obra civil era diferent i per això ha estat una mica més llarga"