De 07:00 a 09:00
El club escolapi depèn d'ell mateix per certificar la permanència. | Roger Benet El club escolapi depèn d'ell mateix per certificar la permanència. | Roger Benet
07.05.2019 12:07

El Bàsquet Pia tira d'experiència per remuntar a Sant Cugat i depèn de si mateix per salvar-se

El Bàsquet Pia va fer la feina a la pista del Sant Cugat (66-70) després de poder revertir el resultat en el tram final del duel. El conjunt escolapi va escalar una posició a Copa Catalunya i va sortir de la zona de promoció de permanència, ja que va aprofitar la derrota del Castellar, proper rival en l'última jornada decisiva, davant la Salle Reus (59-63). Amb aquesta victòria, els de Jaume Prat segueixen depenent d'ells mateixos per consolidar-se a la zona tranquil·la i eviten que els santcugatencs els puguin passar a la classificació. "Quan guanyes un partit tan important en una pista complicada, te'n vas molt satisfet. Personalment he passat un any complicat per les molèsties que he arrossegat, però ara estic bé i hem de rematar la feina", comenta un dels jugadors més destacats del triomf, Pau Viladomat.

L'equip local va entrar molt intens en l'enfrontament, però la Pia va respondre a base de triples per evitar que el Sant Cugat es distanciés en el marcador (22-19). No obstant això, els de casa, encapçalats per un extraordinari Ferran López, van posar una marxa més en el segon quart i van dominar totes les fases del joc (38-29). Després del descans, els escolapis seguien sense estar a còmodes i van arribar a trobar-se 12 punts per sota. "Vam tenir uns minuts molt dolents, ens estava costant molt i el seu públic estava molt entregat", comenta Viladomat.

Quan quedava només un parcial per disputar-se, el Bàsquet Pia va despertar gràcies a una nova actuació espectacular de Damià Paez, que va arribar a anotar 20 punts, i un inspirat Viladomat (10 punts en els últims 12 minuts). Mentre que els visitants anaven retallant punts, els locals es mostraven molt nerviosos i van patir moltes pèrdues. Llavors, els de Jaume Prat van fer possible el que semblava improbable i van treure profit de la situació per acabar emportant-se els dos punts de Sant Cugat a base d'experiència i serenitat. "Un dels avantatges de jugar tants anys és que t'acostumes a la pressió i aprens a gestionar-la millor", admet Viladomat. A l'última jornada, es viurà una mena de prèvia de playout al carrer Garciaso. Bàsquet Pia i Castellar s'enfrontaran en un duel a vida o mort. Qui guanyi, quedarà salvat; qui perdi, estarà condemnat a jugar la promoció.