Amunt el teló (R)
De 16:30 a 17:30
La Llanterna màgica (R)
De 17:30 a 19:30
Sergio Gómez va anotar 22 punts convertint-se en un dels homes destacats del partit. | Adrián Arroyo Sergio Gómez va anotar 22 punts convertint-se en un dels homes destacats del partit. | Adrián Arroyo
09.04.2019 10:25

El Global Basket es dona l'última alegria a casa davant l'UCAM Murcia

El Global Basket es va desfer de l'UCAM Murcia (62-45), equip que marca la zona de privilegi, en la penúltima jornada de la Primera Divisió de bàsquet en cadira de rodes. Els d'Óscar Trigo van certificar la permanència a la categoria fa unes setmanes i van finalitzar amb bones sensacions a casa. Cal destacar que els sabadellencs no havien tret un resultat positiu com a locals fins aquest febrer contra el Joventut de Badalona i, des d'aquell partit, han guanyat els altres dos matxs que quedaven al Pavelló del Nord.

El duel va començar molt igualat en l'últim triomf de la temporada a Sabadell a la lliga estatal. En el primer quart va haver-hi alternatives en el marcador, però va acabar favorable als interessos dels murcians (14-16). En el segon període va seguir la mateixa tònica i es va arribar al descans amb el conjunt de fora per davant (28-31). A partir d'aquí, però, el Global va portar la iniciativa del joc, realitzant transicions ràpides que li van servir per no deixar escapar la victòria, amb un tercer quart espectacular (48-39). A l'últim quart, l'equip local va seguir mostrant-se molt superior al seu rival, que no va tenir cap opció de remuntar, amb un estel·lar Sergio Gómez 'Fasu' (22 punts i 10 rebots). "La clau va ser el treball col·lectiu, cadascú sabia què havia de fer. Els contraris no van estar tan centrats en mi i això em va ajudar a fer una bona actuació", admet el pivot.

El conjunt d'Óscar Trigo es consolida en la cinquena posició, mentre que l'UCAM Murcia tindrà la possibilitat, per primera vegada, d'ascendir a la Divisió d'Honor. Gómez creu que els hi ha faltat ser més regulars per aspirar a cotes més ambicioses: "No vam començar molt bé la lliga i ja no vam poder aspirar a la Final Four. Ara la nostra intenció és gaudir sense cap mena de pressió a l'últim partit i, després, mentalitzar-nos per intentar guanyar la Copa que jugarem d'aquí a un mes". El proper cap de setmana viatjaran a terres gallegues per enfrontar-se a l'Abeconsa Basketmi Ferrol, segon a la taula. Serà l'última jornada de la Primera Divisió, però per al Global, la temporada no acabarà aquí. Queden pendents encara per decidir els títols de Lliga Catalana i de Copa Catalunya.