De 14:00 a 14:15
Notícies Migdia
Imatge del derbi del passat dissabte Natació Sabadell i What's Up Pia es van veure les cares en un gran ambient | Joan Blanch
21.03.2017 16:13

El Natació Sabadell guanya el derbi al What's Up Pia i deixa molt tocat el seu rival ciutadà

El derbi entre el Natació Sabadell i el What's Up Pia va aixecar molta expectació. Gran ambient a les Naus del carrer Montcada per viure aquest duel entre els dos equips de la ciutat que militen a la Copa Catalunya. Un inici de partit molt igualat va deixar pas a un primer parcial al Natació Sabadell que va ser respost ràpidament pels de Can Colapi, que van aconseguir equilibrar el marcador just abans del descans (35-33). A la represa el What's Up Pia va sortir molt millor i va tenir el seu moment. Amb 8 punts d'avantatge els de Jaume Prat no van saber trencar el partit i el Natació Sabadell, liderat una vegada més per Jonathan Ramírez, es va mantenir dins de l'enfrontament al final del tercer període (52-53). Els últims deu minuts van estar carregats de molta tensió, ja que tots dos equips sabien de la importància del triomf. Una cistella de Ramírez a l'últim minut va obrir una escletxa de quatre punts (69-65) que va assegurar la victòria pels locals. “Ja preveiem un partit molt igualat i per sort l'hem pogut guanyar. És una victòria molt important perquè ens descarta un rival directe i pràcticament ens assegura la promoció de permanència”, ha assenyalat el tècnic dels nedadors Ricardo Tomás, en clara referència als tres triomfs de marge que té ara el Club respecte el What's Up Pia, que continua cuer de la Copa Catalunya. “Per nosaltres els dos darrers partits contra rivals directes i amb derrotes mínimes han estat un cop molt fort i ens allunyen del nostre objectiu. Només podem lluitar per la penúltima posició que ens permeti jugar la promoció de permanència que és el nostre gran objectiu a hores d'ara”, ha assenyalat un Jaume Prat que va lamentar el poc encert de tres i de tirs lliures que van tenir els seus jugadors.

Pensant en el futur, els dos equips estan passant pàgina a aquest derbi i centrant-se en el pròxim compromís. El Natació Sabadell visitarà dissabte (21.15 h) el Badalonès. Un rival que marca la salvació directe amb dues victòries més que els de Ricard Tomás. “Tenim un calendari força interessant amb rivals no molt potents i buscarem aprofitar aquesta dinàmica per guanyar els màxims partits possibles. El Badalonès ens va guanyar a la primera volta però si ara els derrotem, els implicarem en aquesta lluita”, ha reconegut el tècnic del Club. Més complicat, sembla a priori, el partit del What's Up Pia, que rebrà a casa (diumenge 18 h) el CB Santa Coloma. “Nosaltres hem de guanyar ja. Necessitem tres victòries en els cinc partits que queden. El Santa Coloma és un recent ascendit però ha fet les coses molt bé”, ha afirmat el tècnic dels de Can Colapi que espera recuperar anímicament els seus jugadors per aquest compromís que podria suposar, en cas de derrota, l'adéu virtual a la Copa Catalunya.