En directe: De 20:00 a 21:00
De 21:00 a 23:00
De 23:00 a 23:59
Notícies Migdia (R) / Fórmula Musical
La selecció espanyola femenina de waterpolo medalla de plata al Mundial La selecció espanyola femenina de waterpolo medalla de plata al Mundial
28.07.2017 21:28

Espanya ensopega amb els Estats Units (13-6) i s'ha de conformar amb la medalla de plata al Mundial

Estats Units ha revalidat el títol de campiona del món, després de superar de forma clara a Espanya (13-6). Les nordamericanes han imposat el seu físic i a partir del descans no han tingut rival davant una selecció espanyola que ha acabat desesperada veient la superioritat del rival. El partit ha començat amb les dues seleccions molt centrades i posant tots els esforços a les seves defenses. Això ha fet que els primers quatre minuts cap dels dos equips hagi pogut veure porteria. Espanya fins i tot ha desaprofitat una superioritat en un xut de Bea Ortiz. L'ex del Natació Sabadell Melissa Seidemann ha obert la llauna i la rubinenc del Club ha empatat acte seguit. Just abans d'acabar el primer quart, Estats Units ha tornat a superar a Laura Ester posant el 2 a 1 al marcador. El segon període ha començat de la millor manera possible amb un penal provocat per Paula Leitón i transformat per Anni Espar. L'empat a 2 ha donat pas a l'empat a 3 forçat per Bea Ortiz en una nova superioritat espanyola. Malauradament, Estats Units liderades per la també jugadora del Natació Sabadell, Kilye Neuschul ha pogut obrir una petita escletxa al descans (5-3) que encara hauria pogut ser més àmplia si Laura Ester no hagués aturat l'últim xut de les nordamericanes.

El tercer ha tornat a començar de la mateixa manera que el segon, és a dir amb gol d'Anni Espar al límit de la possessió. A partir d'aquí la final s'ha complicat de valent per les jugadores espanyoles que han encaixat un parcial de 4-0 que ha posat el marcador en un 9 a 4 pràcticament impossible. Paula Leitón en superioritat ha retallat la diferència però a manca d'un segon, Musselman ha superat Pili Peña i ha batut a Laura Ester per deixar el 10 a 5 al final del tercer període, que deixava a les nordamericanes a les portes de l'or. El darrer quart ha servit per comprovar la superioritat dels Estats Units. Espanya només ha pogut aguantar els dos primers quarts però després no ha pogut amb l'efectivitat de les nordamericanes. La sort tampoc ha estat al costat de les de Miki Oca ja que fins al tercer període cinc xuts de les jugadores estatals s'han estavellat al pal. Sigui com sigui, aquests últims vuit minuts han estat encara més dominats pels Estats Units que no han fet més que augmentar la diferència final fins el definitiu (13-6). Una victòria que manté a les nordamericanes al capdavant del waterpolo mundial i una plata que ha de tenir una lectura molt positiva a la selecció espanyola, que ha tornat al podi a una gran cita tot i la renovació que s'ha fet per aquest Mundial de waterpolo d'Hongria.