De 19:00 a 19:30
Fórmula Musical
De 19:30 a 20:00
El Món es digital
La gran defensa sabadellenca ha estat un dels factors detereminants del partit de semifinals | CNS La gran defensa sabadellenca ha estat un dels factors detereminants del partit de semifinals | CNS
20.04.2018 18:07

L'Astralpool escombra l'UVSE al ritme de Judith Forca i Bea Ortiz (17-8) i demà jugarà la final de la Champions

El Natació Sabadell ha passat per sobre de l'UVSE Budapest a les semifinals de l'Eurolliga (17-8). El conjunt entrenat per David Palma ha escombrat a les hongareses, especialment a partir del segon període i amb unes Judith Forca i Bea Ortiz brillants autores de cinc gols cadascuna, la majoria amb llançaments llunyans. El partit ha començat força igualat, amb les magiars responent el 2-0 de sortida de Forca i Anni Espar. L'Astralpool ha tornat a escapar-se de dos, amb els gols un altre cop de Forca i de Bea Ortiz, però la nordamericana Maggie Steffens -la millor de l'UVSE avui- ha signat el 4-4 amb el qual s'ha arribat al final del primer quart, el primer en superioritat i el segon amb un punt de fortuna, ja que Judith Forca l'ha desviat a la seva pròpia porteria.

Aquest empat inicial (4-4) ha estat un simple miratge. A partir del segon quart l'Astralpool femení ha trepitjat fort l'accelerador, tant en atac com especialment en defensa, i s'ha escapat en el marcador provocant l'anarquia de les de Budapest. La seva principal estrella, Rita Keszthelyi, desapareguda al segon període, ha mantingut amb vida al seu equip a principis del segon quart, igualant el gol de Bea Ortiz. Però aleshores el recital de Bea i Judith ha anat a més, distanciant-se en tres gols de les rivals. Amb 9-6 s'arribava a l'equador de la semifinal.

Els dos últims períodes han estat un passeig del Natació Sabadell femení, i la millor demostració és el parcial de 8-2 d'aquests 16'. L'Astralpool veia porteria amb facilitat, provocant la desesperació d'un rival que es precipitava en atac i permetia massa en defensa. El passi a la final ha quedat gairebé sentenciat a finals del tercer quart amb un 12-7 que feia impossible la remuntada de l'UVSE. En els últims compassos les hongareses han buscat fer gols ràpids però no han estat gens encertades. Al darrere seguien fent aigües fins al punt que l'entrenador, Marton Benczur, ha decidit canviar la portera internacional Edina Gangl, donant entrada a la jove Lilla Maczko. També ha pogut donar descans a algunes de les seves jugadores clau David Palma pensant ja en la final de demà. Aprofitant aquesta rotació, Gisella Farré -que avui debutava en una Final Four amb tan sols 16 anys- ha segellat una classificació més plàcida del previst amb un doblet fins al 17-8 definitiu.

Els tècnics coincideixen en l'aclaparadora superioritat de l'Astralpool

En la reedició de la final del 2016, el Natació Sabadell ha doblat en el marcador l'UVSE Budapest. Una diferència abismal que ha reconegut el propi tècnic hongarès, Marton Benczur: "Només podem felicitar el Sabadell perquè són un gran equip i han merescut clarament la victòria. No és casual que hagin guanyat ja quatre Copes d'Europa". Per contra, David Palma ha considerat decisiu el fet de distanciar-se en el marcador en el segon període obligant l'UVSE a jugar a remolc: "Al segon quart hem trencat el partit. Ens hem mostrat molt segures en defensa i gràcies a això hem pogut gaudir de l'avantatge al marcador". El rival a la final de demà (13h) seran les amfitriones del Kinef Kirishi que han superat de forma molt ajustada a l'Orizzonte di Catània (14-13). Així doncs no es podran complir les prediccions que havia fet David Palma després del seu partit i sent preguntat per qui volia a la final. "Prefereixo l'Orizzonte perquè és un equip nou i perquè no tindrà el suport de la piscina, però treballarem per estar igual que avui sigui contra qui sigui", ha dit el tècnic de l'Astralpool. Tocarà guanyar la cinquena contra les amfitriones.

FITXA TÈCNICA:

ASTRALPOOL CN SABADELL: Laura Ester, Mati Ortiz, Anni Espar (1), Bea Ortiz (5), Gisella Farré (2), Paula Leitón, Marina Cordobés, Maica García (1), Pili Peña (1), Kiley Neushul (1), Olga Doménech (1), Judith Forca (5) i Ainara Farré
UVSE BUDAPEST: Edina Gangl, Anna Mucsy, Monika Pap, Rebecca Parkes (1), Gabriella Szucs, Rita Keszthelyi (2), Dorottya Gyarfas, Vivian Sevenich, Maggie Steffens (4), Dora Csabai (1), Eszter Kiss, Vivien Takacs i Lilla Maczko
ÀRBITRES: Veselin Miskovic (Montenegro) i Radu Matache (Romania)
PARCIALS: 4-4 / 5-2 // 3-1 / 5-1