En directe: De 03:00 a 05:00
De 05:00 a 07:00
De 07:00 a 09:00
El sabadellenc Motos ha defensat la porteria espanyola fins al descans | RFEN El sabadellenc Motos ha defensat la porteria espanyola fins al descans | RFEN
17.07.2017 17:25

Pepe Motos s'estrena en un Mundial perdent 7-8 contra Grècia

La selecció espanyola masculina de waterpolo ha perdut en l'estrena del Mundial de Budapest. Després de perdre's la cita de fa dos anys a Kazan, avui Espanya ha tornat a un campionat del món i ho ha fet amb una ensopegada que deixa algunes sensacions positives. Grècia ha superat per la mínima el combinat estatal (7-8) en un partit igualat en el qual els de David Martín han hagut d'anar a remolc des del principi. El seleccionador ha apostat d'inici pel porter sabadellenc Pepe Motos, que ha jugat els dos primers quarts alternant bones aturades amb algun error. Tot i la diana inaugural espanyola, els hel·lènics de seguida s'han escapat, arribant al final del primer quart amb dos gols d'avantatge (1-3). Semblava que seria un partit de gols, ja que al descans el marcador era de 3-5.

La diferència tampoc s'ha mogut en el tercer (4-6), ja amb el porter resident a Sabadell, Dani López Pinedo, sota pals en el lloc de Motos. El ritme golejador, això sí, ha anat a menys. En el moment decisiu, i tot i començar el darrer quart amb gol grec, Espanya ha arribat a empatar. A falta de tres minuts un gol de Roger Tahull ha situat el 7-7 a l'electrònic, però aleshores Georgios Dervisis ha tornat a posar per davant Grècia i l'últim atac espanyol ha acabat amb una pilota d'Alberto Munárriz al travesser faltant mig minut. La manca d'encert en les jugades de superioritat ha condemnat a la selecció davant un equip hel·lènic molt més efectius en els homes de més. Tot i la victòria espanyola a la Samartzidis Cup (4-6), avui el triomf ha estat per Grècia, que s'estrena amb triomf. La següent cita pel combinat estatal serà demà passat (12.10h) contra la gran favorita un cop més al títol: Sèrbia.

Les noies sí comencen amb victòria

Molt més còmode va ser el debut de la selecció femenina, que amb vuit internacionals de l'Astralpool Natació Sabadell va escombrar ahir Nova Zelanda (2-10). Demà a les 9.30 h les de Miki Oca es veuen les cares amb els Estats Units, com en el cas de Sèrbia a la competició masculina, les candidates número 1 a la victòria final. "Sempre són les grans favorites perquè treballen moltíssim i mereixen el que guanyen, amb la Kiley Neushul ho hem vist enguany a Sabadell", afirma la defensora de boia sabadellenca, Mati Ortiz. De la seva banda, la rubinenca Bea Ortiz assegura que és millor trobar-se a les nord-americanes ara que tot just arrenca el Mundial: "És la millor selecció del món, però prefereixo tenir-les al grup i creuar-nos-les ara per evitar veure-les més tard als duels directes". En l'estrena, Estats Units va golejar 2-24 Sud-àfrica, amb la qual cosa demà a primera hora les dues seleccions es jugaran el lideratge del grup.