De 02:00 a 03:00
Parlem d’Òpera (R)
Els escolapis van anar de més a menys i van perdre justament a Reus. | Roger Benet Els escolapis van anar de més a menys i van perdre justament a Reus. | Roger Benet
30.04.2019 10:59

Tercera derrota consecutiva d'un Bàsquet Pia que cau a la zona de promoció de permanència

El Bàsquet Pia va sumar la tercera derrota consecutiva davant la Salle Reus (84-71), fet que l'ha fet baixar fins a la desena posició de la Copa Catalunya. Els escolapis no van acabar d'estar inspirats en un duel vital per allunyar-se de la zona baixa. Els reusencs van obtenir una victòria que els ha fet escalar dues posicions, mentre que els de Jaume Prat han recaigut a la zona de promoció de permanència. Oriol Andrés, un dels homes més destacats del passat duel, es lamenta de la situació que passa l'equip: "Si haguéssim guanyat, pràcticament hauríem certificat la permanència. Ara ens ho juguem tot i probablement haurem de vèncer en els dos partits restants".

La Pia va començar dominant i va portar la iniciativa en atac durant tot el primer quart, fet que va permetre als escolapis agafar avantatge (16-23). No obstant això, encara quedava molt i en un segon període molt més disputat, els locals van reduir distàncies (43-45). Després de la represa, el Reus va posar-se per davant en el marcador i en els últims minuts del tercer quart van aprofitar la debilitat defensiva mostrada pels visitants per aconseguir una àmplia distància (73-55) amb un fatídic parcial de 17-0. "Vam patir una desconnexió de manual. En quatre minuts dolents es pot perdre un partit i més en aquesta categoria", admet el capità Oriol Andrés, anotador de 26 punts. Els de Prat van recuperar-se una mica en l'últim període, però van anar a remolc i els de casa van saber aguantar el resultat.

Aquesta setmana el Bàsquet Pia disputarà una de les dues finals que li queden al pavelló del Sant Cugat. Les dues entitats es troben dins de la zona perillosa i necessiten tornar al camí del triomf urgentment si volen escalar llocs a la taula classificatòria. "No hem estat gaire encertats amb els desplaçaments aquest any, però estic segur que les coses ens sortiran bé", comenta el jugador escolapi.