En directe: De 19:00 a 20:00
Quimèric
De 20:00 a 21:00
De 21:00 a 23:00
Tot i tenir la pressió, el Sant Nicolau va merèixer la victòria des del primer minut. | Sergi Park Tot i tenir la pressió, el Sant Nicolau va merèixer la victòria des del primer minut. | Sergi Park
04.06.2019 13:01

Un gran Sant Nicolau força el tercer partit que decidirà la salvació

La pressió era per al Club Esportiu Sant Nicolau. Si perdia de nou contra el Cabrera, l'equip d'Andreu Cervera hagués consumat el descens a Segona Catalana. Els grana, a diferència de la tònica general de la temporada, es van fer forts al pavelló del carrer Jardí, i van apallissar (76-47) els maresmencs, igualant així l'eliminatòria del play-off de permanència a Primera Catalana (1-1) i forçant el tercer i definitiu partit que ho decidirà tot.

Després d'un primer quart de tanteig (11-7), els col·legials van agafar el to en el segon període. A diferència del que havia passat en el primer duel de l'eliminatòria, el Sant Nicolau es va mostrar molt més encertat de cara a cistella. "Hem tingut una gran anotació i el bàsquet és una balança. Quan un equip està bé, l'altre baixa de nivell i això precisament és el que ens va passar la setmana passada", precisa Cervera, l'entrenador dels sabadellencs. Sumat a la solidesa defensiva, l'esforç es va veure recompensat amb una important diferència en el marcador al descans (35-18).

Un tercer quart molt més travat va beneficiar al Cabrera. La tensió entre els dos equips es feia palesa i els visitants semblaven sentir-se més còmodes en aquest ambient, arribant a retallar les distàncies a només 11 punts. Un parell de triples abans que sonés la botzina de final de període remataven la feina. "Hem començat bé el quart i ens n'hem anat de 22 punts. Quan ens han retallat, ens hem col·locat bé, ens hem centrat i hem tornat a eixamplar la diferència. A l'últim període hem evitat que tornés a passar res similar", valora el tècnic grana.

Cervera va acabar molt satisfet de l'actuació dels seus, però ara arriba l'hora de la veritat. "Tot l'equip tenia clar que volíem forçar el tercer partit. Ha estat per una gran distància, però també estàvem mentalitzats si hagués estat més ajustat. Els pocs errors que hem tingut els hem arreglat ràpidament, estic molt content". Aquest dissabte, duel a caixa o faixa sense segones oportunitats. El Pavelló Municipal de Cabrera de Mar decidirà qui es queda un any més a Primera Catalana i qui descendeix a Segona. Només val guanyar.