La Caverna Galàctica
De 22:00 a 23:00
Notícies Migdia (R) / Fórmula Musical
De 23:00 a 23:59
El base Jordi Gorina va jugar 21 minuts i va anotar 4 punts a Badalona. | Roger Benet El base Jordi Gorina va jugar 21 minuts i va anotar 4 punts a Badalona. | Roger Benet
02.04.2019 12:25

Una baixada de tensió en el tercer quart passa factura a un bon Bàsquet Pia a Badalona

El Bàsquet Pia va deixar una bona imatge en la derrota a la pista del Badalonès (71-64), segon classificat de la Copa Catalunya. Els escolapis arribaven al duel després de sumar una magistral victòria a casa davant del Ripollet, líder de la categoria. A més, anteriorment venien de vèncer el Maristes (75-80) en la seva última visita fora de casa i que ajudava a millorar els  números de l'equip lluny del Carrer Garcilaso. "Ells estan a dalt, però amb la dinàmica que portàvem, teníem les intencions de guanyar des del principi", assegura el base Jordi Gorina

El duel va començar amb un Bàsquet Pia competint de tu a tu contra un dels conjunts capdavanters de la lliga i no va haver-hi un dominador clar en el primer quart (20-17). En el segon període, els de Jaume Prat van seguir competint al màxim en uns minuts marcats per la solidesa defensiva mostrada per les dues entitats. El marcador reflectia un resultat molt ajustat en el descans (29-27) i el partit estava obert. Tot i això, els locals van sortir més endollats en la represa i van arribar a aconseguir una distància de 13 punts sobre el seu adversari (50-37) i gràcies a un parcial de 18-1. La Pia, doncs, va patir uns minuts de desconnexió en el tercer període, però van tornar a retallar diferències al final d'aquest quart (50-42).

En l'últim tram de l'enfrontament, els visitants van acabar de refer-se i va tornar una igualtat en el joc en el pavelló de La Plana, però sense que perillés en cap moment el resultat favorable al Badalonès. Gorina creu que la baixada de tensió en un moment concret va ser la clau per no obtenir un nou triomf: "Vam patir una baixada de tensió com ja ens passava en moltes ocasions en la primera volta. Cinc minuts dolents et penalitzen molt, però vam fer un sobreesforç per intentar tornar-nos a enganxar".

L'equip de Jaume Prat està signant una notable segona volta, encara que se situa novè amb els mateixos punts que el Reus, desè a la taula. Per tant, el Bàsquet Pia no es pot relaxar si vol evitar baixar a les posicions de promoció de permanència. Gorina creu que l'equip s'està consolidant a la categoria i és el moment per fer un pas endavant: "Fa dos anys lluitàvem per no baixar directament, la temporada anterior per sortir del play-out i ara per no entrar-hi". A la propera jornada, el Sitges, amb només un triomf més que els escolapis, posarà de nou a prova el fortí del Carrer Garcilaso.