En directe: De 05:00 a 07:00
De 07:00 a 09:00
La plantilla de l'Astralpool aplaudeix el públic de la Finetwork | Pau Vituri La plantilla de l'Astralpool aplaudeix el públic de la Finetwork | Pau Vituri
25.01.2023 21:50

Set gols de Cabanas comanden el primer triomf de l'Astralpool a la Champions contra el Marsella (13-11)

Sergi Cabanas tenia una espina clavada amb Andrija Prlainović i avui, per fi, se l'ha pogut treure. I de quina manera. Fa poc més de cinc anys, el genial waterpolista serbi va dir, després de golejar amb el Szolnoki, que l'Astralpool Natació Sabadell "no tenia nivell" per competir a la Champions League. Unes paraules que van quedar gravades a foc a la ment de l'únic supervivent —amb el permís de Javi Bustos— d'aquella plantilla. Un lustre després, i amb Prlainović portant el casquet del Marsella, el capità del Club li ha contestat on de veritat importa, a dins de l'aigua, i amb set gols ha liderat la primera victòria de la temporada de l'equip de Quim Colet a la màxima competició continental. I no només això. Un triomf que fa abandonar el fanalet vermell del grup B perquè ara l'ocupin els francesos, empatats a quatre punts.

Tot i que el Marsella havia estudiat el vídeo amb una primera defensa en 'M', Cabanas ha començat a escalfar el braç carregant-lo des de fora. Prlainović ha empatat de penal, però l'Astralpool ha obert una primera escletxa amb un altre xut de Lluc Bertran des de l'exterior i el segon gol de Cabanas, aquest en superioritat. Aquí ha estat la clau dels següents minuts. Els homes de Colet han estat gairebé perfectes en l'home de més, transformant-ne sis de set. Tot això, amanit amb les aturades d'Edu Lorrio (45% d'encert), ha trencat el partit davant un conjunt, el francès, desconnectat i apàtic per moments.

El gol de Dusan Banićević només començar el tercer quart (8-3) ja feia presagiar que la victòria no marxaria molt lluny de la Finetwork Aquàtics. Cabanas seguia a la seva —el cinquè gol era un regal amb llacet de Lorrio de porteria a porteria— i el Marsella es veia obligat, fins i tot, a canviar de porter. Només Uros Čučković i Hannes Daube, sobre la botzina d'aquesta penúltima part, aconseguien apropar lleugerament (10-7) els francesos. Cabanas, però, s'ha encarregat d'esvair la mínima por al cos possible en el darrer quart amb dos gols més, ben secundat per Bernat Sanahuja i una gran defensa en inferioritat. El maquillatge del marcador al final, pura anècdota. La primera ja és al sarró abans de tancar la primera volta el 8 de febrer amb un altre duel a casa contra el potent Novi Beograd.

Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Sanahuja (3), Gil, M. Teclas, Veich, Valera, Bertran (1), Cabanas (7), Averka (1), Banićević (1), Bonet, Bustos i X. Teclas
CN Marsella: Lazović, Čučković (1), Crousillat, Spaić (1), Prlainović (3), T. Vernoux (1), Olivon, Izdinsky (1), R. Vernoux, Bodegas, Daube (2), Bouet (2) i Hovhannysian
Parcials: 3-1 / 4-2 / 3-4 / 3-4
Àrbitres: Stavridis (GRE) i Peris (CRO)