En directe: De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
De 14:00 a 14:15
Notícies Migdia
David De la Cruz va acabar a la 34a posició a la Itzulia. | Instagram David De la Cruz va acabar a la 34a posició a la Itzulia. | Instagram
16.04.2019 13:50

De la Cruz sobreviu en una accidentada Itzulia-Volta al País Basc

L'equip Sky va sortir malparat de la Itzulia-Volta al País Basc d'enguany. Gerain Thomas, Jonathan Castroviejo i Michael Kwiatkoswsky es van veure involucrats en una de les moltes caigudes que va tenir la cursa. Els dos últims van haver d'abandonar. David De la Cruz, en canvi, va poder evadir el desastre, acabant finalment 34è en una cursa de sis dies guanyada per Ion Izaguirre (Astana).

El ciclista sabadellenc es va deixar uns minuts ja en la contrarellotge inicial i en la segona jornada, dues etapes guanyades per Maximilian Schachmann. L'alemany, vencedor de l'etapa de la Volta a Catalunya que va passar per Sabadell, va ser un dels protagonistes de la Itzulia enduent-se un total de tres etapes i vestint el mallot groc durant gran part de la setmana. Tornant a De la Cruz, el ciclista local va sobreviure a la catastròfica caiguda de la tercera etapa entrant amb els millors.

Més caigudes i un clima advers van protagonitzar el quart dia de competició, amb el sabadellenc de nou fent els deures. A la dura cinquena etapa, però, De la Cruz es va deixar més de 20 minuts amb el guanyador i nou líder Emanuel Buchmann (Bora). La cursa va tornar a fer un gir durant l'última jornada amb Izaguirre alçant-se en el més alt del podi a la general. El sabadellenc no acabaria el dia entre els primers classificats i s'hauria de conformar amb la 34a posició a la Itzulia a poc més de mitja hora del vencedor final.