De 14:00 a 15:00
Notícies en Xarxa
De 15:00 a 15:30
Ona d'Escacs (R)
L'ex de l'Astralpool, Bea Ortiz, anotant un dels seus tres gols avui | Roger Benet L'ex de l'Astralpool, Bea Ortiz, anotant un dels seus tres gols avui | Roger Benet
01.02.2020 19:25

El Terrassa aprofita la irregularitat de l'Astralpool femení per endossar-li una nova derrota

L'Astralpool Natació Sabadell de waterpolo femení ja suma tres derrotes en el que portem de Lliga Premaat. La d'avui, dolorosa per inesperada, per ser a casa i davant el Terrassa en el derbi vallesà que seria de rentré després de l'Europeu de Budapest i també per encetar la segona volta. I tot malgrat que el conjunt de David Palma ha començat manant amb mà de ferro amb un parcial de sortida de 4-0. Abans d'arribar al final del primer quart, però, les egarenques ja s'havien reenganxat al partit amb tres gols consecutius de penal anotats per ex de l'Astralpool: dos de Pili Peña i un de Bea Ortiz. En total, les de Xavi Pérez han gaudit de cinc penes màximes amb un cent per cent d'efectivitat, mentre l'Astralpool no n'ha tingut cap.

El Sabadell ha estat 10 minuts sense marcar, des del 4-0 de Maica Garcia a les acaballes del primer quart fins al 5-4 anotat per la mateixa boia sabadellenca. A partir d'aleshores, la igualtat ha estat la nota predominant en tot moment. Cap dels dos equips ha pogut escapar-se en el marcador i el domini del partit s'ha alternat. Durant el segon quart les waterpolistes de Palma s'han situat en diferents ocasions per davant, però per la mínima. El 6-7, ja al tercer període, ha estat el primer cop que el Terrassa ha tingut avantatge. I després d'un intercanvi de cops, Paula Leitón ha fet entrar les egarenques per davant al darrer quart (9-10).

Un últim període en el qual l'encert ofensiu s'ha esfumat, amb només tres gols. Elia Montoya ha situat per primer cop el Terrassa dos amunt, distància que ha escurçat la italiana Laura Barzon. En els dos darrers minuts el Club ha tingut fins a tres pilotes per poder empatar, però primer un bloqueig a un xut de la canadenca Monika Eggens, més tard una vaselina desviada de Ruth Ariño i finalment una pèrdua en la jugada decisiva han acabat confirmant la derrota local. Judith Panicello gairebé sobre la botzina ha fet el 10-12 final, sentenciant l'Astralpool i fent volar els tres punts a l'altra banda de la Mancomunitat.

Maica Garcia: "Sabem que no tenim la plantilla d'altres anys"

David Palma només ha tingut un dia d'entrenaments amb les tres internacionals que vénen de proclamar-se campiones europees amb la selecció. La canadena Monika Eggens, a més, va arribar ahir per preparar l'anada dels quarts de l'Eurolliga contra l'Orizzonte. "Quan no estem al nostre nivell en defensa ens poden guanyar equips com el Terrassa o el Mataró. És la línia d'aquesta temporada. Estant bé al darrere podem guanyar a qualsevol, però si no, se'ns complica", ha dit el tècnic sabadellenc. Maica Garcia, de la seva banda, ha admès que no estan al nivell d'altres campanyes: "La temporada està sent com està sent i sabem que no tenim la plantilla d'altres anys, tot i que això també és un repte per a nosaltres. Portàvem temps sense jugar juntes i era un partit una mica intranscendent. Ha faltat concentració, entrenament i un plus d'actitud en defensa".

Retorn especial d'Olga Doménech a Can Llong

De les quatre exjugadores del Sabadell que avui tornaven a la 'Bombonera', la que ho ha viscut d'una forma més especial ha estat la capitana de les cinc Copes d'Europa, Olga Doménech. "Ha estat molt estrany perquè és la piscina on he estat tota la meva vida, però sóc esportista, sóc competitiva i si vaig marxar a Terrassa va ser també per intentar guanyar-ho tot", ha valorat la sabadellenca després del seu primer partit oficial a Can Llong com a visitant. L'ara jugadora del Terrassa també ha posat de relleu la feina que estan fent a la ciutat veïna: "Estem canviat molts hàbits com a club i el treball està sent molt intens amb coses que potser aquí es dóna tot per suposat, perquè portàvem molts anys, i allà hem hagut de començar des de zero".

Doménech ha defensat avui els colors del Terrassa per primer cop a Can Llong | Roger Benet

FITXA TÈCNICA

ASTRALPOOL CN SABADELL 10: Laura Ester, Mati Ortiz, Judith Prados, Ruth Ariño, Sílvia Morell (1), Nona Pérez, Marina Cordobés (2), Maica García (3), Judith Forca (1), Monika Eggens, Katia Tankeeva (1), Laura Barzon (2) i Ainara Farré

CN TERRASSA 12: Sandra Domene, Pili Peña (3), Judith Panicello (1), Bea Ortiz (3), Cristina Cantero (1), Martina Cardona, Júlia Rodríguez, Elia Montoya (2), Noelia Cuenda, Marta Samper, Olga Doménech, Paula Leitón (2) i Sofia Tamayo

PARCIALS: 4-3 / 2-3 // 3-4 / 1-2