De 21:00 a 22:00
La Llanterna màgica
De 22:00 a 23:00
Notícies Migdia (R) / Fórmula Musical
Aitor Pascual, celebrant el gol que va marcar-li al Badalona amb Aarón Rey | CE Sabadell Aitor Pascual, celebrant el gol que va marcar-li al Badalona amb Aarón Rey | CE Sabadell
20.12.2019 18:04

La tornada d'Aitor Pascual, principal novetat d'un Sabadell-Lleida que treu espurnes

La llista de convocats ha tapat, en part, tota la polèmica avivada de nou en les últimes hores per l'horari del Sabadell-Lleida. El retorn d'Aitor Pascual, fora dels terrenys de joc des de fa un mes per una fractura a la mà, és la principal novetat dels escollits per Antonio Hidalgo. A més, també ha tornat Manu Lanzarote, un cop complerta la sanció. Amb Jurgi Oteo recuperat des de la setmana passada, són 20 els jugadors disponibles de la primera plantilla. És a dir, per primer cop en molt de temps, el tècnic de Canovelles ha hagut de deixar fora dues peces amb fitxa amb el primer equip. Els damnificats per al partit de demà (19h) han estat Alberto Leira i David Acedo. "Quan has de deixar gent fora sempre és incòmode perquè tots treballen per tenir la seva oportunitat. Però com més jugadors tinguem disponibles, més opcions tenim", ha reconegut Hidalgo avui en roda de premsa.

El fons d'armari ampliat no serà l'únic punt a favor per als arlequinats, que arribaran molt més descansats que un Lleida que ve de jugar ahir (tot just 48 hores abans de visitar la Nova Creu Alta) eliminatòria de Copa davant l'Espanyol (derrota per 0-2). Quan semblava que la flama estava ja apagada, una nova espurna llançada pel lateral dels lleidatans Joan Oriol ha obligat a tornar a repreguntar Hidalgo avui a la sala Miguel Quereda sobre la qüestió de l'horari. Les dures declaracions del jugador del Lleida no tenen desperdici: "Toca els collons que només tinguem dos dies de descans, el Sabadell no s'ha comportat bé. Ho agafem com un repte per guanyar i dir: us foteu. Nosaltres, això sí, vam trucar a AFE i ens van dir que no hi ha cap llei que digui que el partit no es pot jugar en menys de 48 hores, però igualment és una marranada per part del Sabadell", deia després del partit de Copa. L'entrenador arlequinat, un cop més, ha volgut ser contundent alhora que empàtic. "Puc entendre la seva situació perquè tenen poc descans. Jo també em queixaria a la Federació si fos ells, no és normal tan poc descans. Nosaltres, però, hem obrat amb bona fe. Vam decidir des de feia temps la data del partit. Amb el que vulgui pensar la resta de gent ja no podem fer-hi res".

Hidalgo, en tot cas, espera un partit renyit contra un conjunt que, si bé és veritat que està immers en una mala dinàmica (amb el d'ahir, són sis els partits consecutius sense guanyar), és sisè a cinc punts del líder Sabadell i és el conjunt que menys encaixa juntament amb l'Olot. Hidalgo es va estrenar a la banqueta arlequinada al 'Temple' contra el Lleida i ho va fer amb una victòria agònica. El tancament de cicle perfecte el 2019 seria un nou triomf (seria el sisè seguit a casa) que asseguraria el liderat. "Estem en una gran situació, però no pots descuidar-te de res. La distància amb els perseguidors és de tres o quatre punts. Hi ha molts aspirants". Entre ells, el rival de demà.

El castellano-lleonès German Cid Camacho serà l'encarregat d'impartir justícia en aquest Sabadell-Lleida Esportiu. Aquesta és la novena temporada del segovià a Segona B, però mai ha arbitrat al conjunt arlequinat. Sí ho va fer un cop al Lleida, el gener del 2013, empat a un al camp de la Peña Sport de Tafalla. Té una mitjana força elevada, de 6 grogues i mitja per partit arbitrat a la categoria. A més, expulsa un jugador cada dos partits. Aquesta temporada ha xiulat cinc enfrontaments. En el primer, empat. En els dos següents, victòries foranes. Però els dos últims els van guanyar els equips locals.

Fatiga, mala dinàmica i poca punteria en un Lleida enfurismat

El partit arribarà ben escalfat per tota aquesta polèmica de l'horari i, sens dubte, afectarà d'una manera o altra al conjunt entrenat per Molo. D'entrada, perquè en l'enfrontament de Copa del Rei d'ahir, l'andalús va apostar per quatre titulars habituals en el seu onze. "Després del partit vam fer sessió de recuperació en el camp. Avui hem descansat al matí i a la tarda preparem el partit de Sabadell. Ja veurem com arriba la gent", ha explicat el tècnic.

La defensa està sent el punt fort del Lleida. Només 11 gols encaixats, el que menys del grup 3 de Segona 'B' juntament amb l'Olot, i acumula ja 15 partits sense rebre'n dos en un sol enfrontament. O el que és el mateix, el que fa més temps de tota la categoria en aquesta vessant. En canvi, en aquests sis partits seguits sense guanyar, els de Molot només han vist porteria en una ocasió. "No sabem com reaccionarà el cos dels nostres jugadors, però anirem a competir. Confio que podem treure un bon resultat i jo estic encantat amb la feina dels jugadors. Cadascú lluitarà pels seus interessos i no crec que passi res més estrany", ha declarat un Molo encara visiblement enutjat per tot plegat.

Nel·lo C coloreix el Sabadell

D'altra banda, avui, i abans que comparegués Hidalgo en roda de premsa, s'ha presentat la cançó 'Colors Arlequinats', de l'autor Nel·lo C, que l'ha creat amb la col·laboració de Ràdio Sabadell. "Tinc el privilegi de ser una referència en la música urbana del país i de poder treballar amb joves amb gent exclosa o amb risc d'estar-ho i això és una gran oportunitat per projectar la meva imatge a la ciutat i mostrar la multiculturalitat de Sabadell". El cantant actuarà en directe en el descans del Sabadell-Lleida.