De 05:00 a 07:00
Al Matí (R)
De 07:00 a 09:00
Notícies en Xarxa
El duel va tenir lloc a la pista de l'Almeda i va ser el primer de la segona volta | Basket Almeda El duel va tenir lloc a la pista de l'Almeda i va ser el primer de la segona volta | Basket Almeda
20.01.2020 12:00

L'adrenalina del Bàsquet Pia torna a fer baixada amb la clara derrota contra l'Almeda

"Som un vestidor que, quan traiem una victòria important, estem eufòrics, però si perdem un partit, estem abatuts. Personalment, això sí, sempre he estat de tocar de peus a terra", opina el capità del Bàsquet Pia, Oriol Andrés. Aquesta setmana toca abatiment després de la clara derrota (79-64) a la pista de l'Ivernandez Almeda en el primer partit de la segona volta a Copa Catalunya.

Aquest cop, a diferència d'altres dies, va ser impossible restablir la igualtat un cop els de Cornellà van agafar embranzida. Ben aviat, en el primer quart, el parcial de 15-4 feia saltar les primeres alarmes; el 46-23 del descans deixava els últims 20 minuts de partit gairebé com les sobres d'un dia per oblidar. "Ens van passar per sobre. A nivell de ritme no ens van donar opció, i davant un equip tant seriós, regular i concentrat, no vam poder salvar el desavantatge", reconeix Andrés, màxim antoador escolapi (13 punts). Un desavantatge, de fet, que va arribar a assolir els 27 punts d'avantatge en el darrer període.

Sense que sigui d'excusa per la derrota, en el vestidor escolapi hi ha un cert malestar amb els arbitratges rebuts les últimes setmanes. Al tècnic de la Pia, Jaume Prat, se li va tornar a xiular una falta tècnica. La setmana passada ja es va perdre el partit a Navàs per haver estat desqualificat en la jornada anterior davant el Castellbisbal. Aquest passat dissabte, Àlex Hernández també marxar abans al vestidor per tècnica i antiesportiva i el mateix Oriol Andrés va rebre una altra tècnica. "Sóc el primer que admet que, a vegades, a pista les pulsacions van a mil i no responem com toca en alguns casos. Demanem, però, empatia i comprensió per part dels àrbitres. Un tracte més humà i que ens entenguin en certes situacions".

Sigui com sigui, derrota sense pal·liatius a la pista de l'Almeda que deixa el Bàsquet Pia just per sobre del perill, en novè lloc (sis victòries, vuit derrotes). La competició s'atura aquest cap de setmana per la celebració de l'Allstar, amb la participació de l'escolapi Damià Páez.