Fórmula Musical
De 19:30 a 20:00
El Món es digital
26.09.2023 21:33

L'Astralpool acarona una estrena triomfal contra el Brescia però cau als penals (9-10)

Molt a prop, ha estat l'Astralpool Natació Sabadell d'inaugurar la fase de grups de la Champions League 2023-24 amb una altra nit màgica a la Finetwork Aquàtics de Can Llong. Faltant dos minuts per al final, l'equip de Quim Colet tenia contra les cordes tot un Brescia ―l'altre gran d'Itàlia amb el permís del Pro Recco― però ha acabat claudicant a la tanda de penals, introduïda des d'aquesta mateixa temporada. Dos punts per als llombards i un per al Club, tot i que els primers inputs fan pensar que tot segueix obert i que la segona posició del grup A es decidirà a terres italianes.

Els tres primers quarts de l'estrena a la màxima competició continental han estat dels porters. Edu Lorrio i Petar Tesanović han estat senzillament impenetrables. El madrileny ha acabat amb un total de 15 aturades i un 75% d'encert sota pals, unes xifres estratosfèriques que, per moments, fregaven fins i tot el 80%. Javi Bustos ha estat l'encarregat d'obrir el marcador a l'equador del primer parcial amb una acció de murri en el segon pal. La resposta del Brescia, un minut després, amb un xut exterior de Vincenzo Renzuto. Des de fora també ha vingut l'1-2 de Vincenzo Dolce a l'inici del segon quart. Els de Quim Colet tenien moltes dificultats en atac, però Lorrio sostenia els seus companys des de la porteria.

L'últim reforç estiuenc, el neerlandès Guus van Ijperen, trencava amb gairebé 15 minuts de sequera en el tercer quart marcant a la remanguillé, tot i que Renzuto ha avançat novament els d'Alessandro Bovo de penal en l'acció posterior. Ja en l'últim període, l'Astralpool ha tingut tres minuts brillants en què ha passat del 2-3 al 5-3 gràcies als gols d'Alberto Barroso, Blai Mallarach i Kosta Averka, el primer i l'últim, en superioritat. El triomf era a tocar, però dues dianes consecutives de Max Irving, de penal i en home de més, han enviat el duel a la fatídica tanda. Tot eren encerts fins que l'alemany Fynn Schütze ha fallat l'últim llançament del Club i Alessandro Balzarini ha transformat el seu. Pròxim compromís, divendres 6 d'octubre amb el primer desplaçament a la piscina de l'Steaua de Bucarest, derrotat avui sense contemplacions pel Novi Beograd (19-7).

Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Bonet, Asensio, Schütze, Vidović, Valera, Barroso (1), Van Ijperen (1), Averka (1), Pérez, Mallarach (1), Bustos (1) i Teclas
AN Brescia: Tesanović, Del Basso, Dolce (1), Faraglia, Balzarini, Gianazza, Renzuto (2), Guerrato, Alesiani, Manzi, Irving (2), Gitto i Massenza
Parcials: 1-1 / 0-1 / 1-1 / 3-2 / 4-5
Àrbitres: Kovács-Csatlós (HON), Franulović (CRO)