De 09:00 a 11:00
El Cafè de la Ràdio
Decepció a la banqueta sabadellenca | Roger Benet Decepció a la banqueta sabadellenca | Roger Benet
26.11.2019 21:25

L’Astralpool es queda a mig miracle contra l’Orizzonte i deixa escapar la quarta Supercopa d’Europa (11-13)

Fa set mesos i sis dies, a la final de l’Eurolliga contra Olympiacos grec, l’Astralpool Natació Sabadell va remuntar tres gols de desavantatge en poc més de cinc minuts. Avui, a la primera final de la Supercopa d’Europa disputada a Can Llong, ha estat a punt de tornar-la a fer encara més grossa contra l’Ekipe Orizzonte quan s’ha vist set gols avall al descans i s’ha quedat a prop de capgirar aquest marcador.

Però avui el camí que s’havia de recórrer feia massa pujada per a un equip que encara està lluny d’estar engranat. Les italianes havien preparat a consciència aquesta final i així ho han fet saber amb una doble defensa sobre Maica Garcia. Les de David Palma no estaven còmodes i, a l’altre extrem de la piscina, l’Orizzonte les ficava de tots els colors, amb Arianna Garibotti, autora de cinc gols, com a màxim exponent.

El 2-9 amb el qual s’ha arribat al descans no feia presagiar res de bo. L’Astralpool, però, ha saltat a l’aigua a la segona meitat amb una altra mentalitat. Monika Eggens ha agafat les regnes de l’atac. Els tres gols de la canadenca, estrenant-se avui a Can Llong, han donat un bri d’esperança a una ‘bombonera’ novament plena.

Però encara falta un altre factor: Giulia Gorlero. La portera de la selecció italiana ha tret mans providencials quan les de David Palma amenaçaven amb posar-se a dos gols de diferència. Mati Ortiz n’ha tingut dues de molt clares i, ja amb l’11-13 final en el marcador, quan Judith Forca podia posar l’equip a un sol gol a més d’un minut, Gorlero ha aparegut per aturar la seva vaselina i esvair la possibilitat de sumar la quarta Supercopa de la història de l’entitat.

I divendres, Eurolliga

Primera final perduda des del debut a Recco el 2011. Els miracles no succeeixen tots els dies i l’Astralpool Natació Sabadell haurà de seguir remant per sobreposar-se a una situació a la qual no ens té gens acostumats. Són dues derrotes en quatre dies a les portes de disputar, aquest cap de setmana a Can Llong, la segona fase de grups de l’Eurolliga contra l’UVSE hongarès, l’Utrecht holandès i la Roma. No val a badar.

Segona Supercopa de la història de l'Orizzonte, a una de l'Astralpool | Roger Benet
Segona Supercopa de la història de l'Orizzonte, a una de l'Astralpool | Roger Benet

FITXA TÈCNICA
Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz (1), Sohi (1), Ariño (1), Morell, Pérez, Cordobés (1), Garcia (2), Forca (2), Eggens (3), Tankeeva, Barzon i Farré
Ekipe Orizzonte: Gorlero, Ioannou, Garibotti (5), Viacava (1), Aiello (1), Békhazi, Palmieri (2), Marletta (2), Emmolo (1), McKelvey (1), Riccioli, Santapaola i Condorelli
Parcials: 1-3 / 1-6 / 6-2 / 3-2