En directe: De 05:00 a 07:00
De 07:00 a 09:00
Alegria de les jugadores de l'Astralpool celebrant el trofeu | Roger Benet Alegria de les jugadores de l'Astralpool celebrant el trofeu | Roger Benet
11.10.2023 20:29

L’Astralpool Natació Sabadell recupera la corona de la Supercopa femenina tres anys després (12-11)

De tots els títols de la temporada, aquest és dels ‘menors’, però avui, curiosament, es complien tres anys de l’última vegada que l’Astralpool Natació Sabadell va poder celebrar la Supercopa d’Espanya femenina. La sequera ja és història i l’entitat podrà afegir el dotzè trofeu a les seves vitrines després de ser molt superior, durant bona part de la final, al gran rival de les últimes temporades, un Centre Natació Mataró que no s’ha rendit fins a l’últim segon. No ha tingut la mística de fa uns mesos amb la final de la Champions, però la piscina de 50 metres de la Finetwork Aquàtics de Can Llong ha tornat a resultar talismà.

Més de cinc minuts ha costat que es trenqués el desencert inicial i la responsable de fer-ho ha estat Simone van de Kraats amb un xut llunyà. Tot i això, l’Astralpool s’ha estrenat en l’acció posterior amb un penal que ha provocat Paula Leitón i Judith Forca ha transformat. Clara Cambray ha tornat a posar per davant les mataronines amb un xut a l’escaire, però la mateixa Forca ha respost marcant a menys de tres segons per acabar el quart.

Ha estat el preludi d'allò que ha vingut a continuació. Un vendaval ofensiu de les de David Palma combinat amb una defensa impenetrable. Bea Ortiz ha donat el primer avantatge al Club amb un punt de fortuna i després ha vingut el tercer de Forca en un contracop —l'MVP s’ha carregat en defensa amb dues expulsions—, un xut exterior de Sofia Giustini i un altre gol a la contra d’Irene González. Dani Ballart ha aturat el partit i Rita Keszthelyi-Nagy ha retallat diferències en superioritat, però l’Astralpool ha fet dos gols més abans del descans obra de Giustini en dona de més i Bea Ortiz de penal per situar un cridaner 8-3.

El ritme s’ha estabilitzat a la represa. La mateixa Ortiz ha fallat un penal, però el Mataró ha topat frontalment contra el mur defensiu sabadellenc. Més de quatre minuts han hagut de passar perquè Keszthelyi-Nagy trobés una escletxa en una superioritat. Per desesperació visitant, Sabrina van der Sloot ha restablert els cinc gols de diferència en el següent atac i Maica Garcia ha transformat el 10-4 sobre la botzina que, aparentment, deixava sense emoció els darrers vuit minuts.

La boia sabadellenca ha tornat a marcar en una acció ràpida, però el Mataró s’ha enganxat al partit a base de penals: un parell de Van de Kraats —el segon després de recollir el rebot del pal— i un altre de Keszthelyi-Nagy. Bea Ortiz ha restablert una relativa tranquil·litat finalitzant gairebé sense angle des de l’extrem. Ja atacant amb portera, els àrbitres han donat validesa a un gol fantasma d’Anni Espar i Van de Kraats ha trobat el forat en el pal curt. Cambray ha donat un últim alè d’esperança visitant amb el 12-10 visitant faltant dos minuts, però el 12-11 definitiu de Van de Kraats, el cinquè de la neerlandesa, ha arribat ja sense marge de maniobra per al Mataró. Primer títol de la 2023-24 al sac i la temporada torna a prometre emocions fortes entre tots dos.

Astralpool CN Sabadell: Ester, M. Ortiz, Leitón, Van der Sloot (1), Keuning, Casado, Giustini (2), Garcia (2), Forca (3), B. Ortiz (3), Jurado, González (1) i Carrasco
Assolim CN Mataró: Terré, Morell, Van de Kraats (5), Guiral, Sevenich, Keszthelyi-Nagy (3), Cambray (2), Nogué, Avegno, Bertran, Espar (1), Claveria i Carmona
Parcials: 2-2 / 6-1 / 2-1 / 2-7
Àrbitres: Àlex Ortega, Sergio Jiménez