De 15:00 a 15:30
Ona d'Escacs (R)
Imatge de la plantilla de l'Astralpool, subcampiona de la Supercopa | RFEN Imatge de la plantilla de l'Astralpool, subcampiona de la Supercopa | RFEN
12.10.2023 16:17

L’Atlètic-Barceloneta no dona opció a l’Astralpool masculí i s'esfuma el doblet a la Supercopa (10-5)

En poc menys de 24 hores, l’Astralpool Natació Sabadell tenia l’oportunitat de signar el seu tercer doblet a la Supercopa d’Espanya —havia passat els anys 2012 i 2020— però l’Atlètic-Barceloneta ha truncat aquesta possibilitat després que ahir el femení superés el Mataró a Can Llong. Erràtic avui en les superioritats, el masculí no ha tingut pràcticament cap opció contra un conjunt, el mariner, que continua un esglaó per sobre quan els títols estan en joc. 18 de les 23 edicions d’aquesta Supercopa han acabat a les vitrines de la Sant Sebastià, malgrat que feia una dècada que no s’hi decidia en aquest escenari.

Com la final femenina, la masculina també ha començat amb més de cinc minuts sense gols. Ha estat el boia Roger Tahull qui ha obert la llauna per als locals a dos metres, mentre que l'MVP Felipe Perrone ha ampliat diferències poc després. Niko Paul ha fet el tercer en superioritat en el primer minut del segon quart i, en l'acció immediata, Javi Bustos ha estrenat el compte de l'Astralpool en una acció de murri, aprofitant que Unai Aguirre estava fora de posició. El porter de l'Atlètic-Barceloneta, però, ha tornat a ser un malson. Edu Lorrio també ha tingut la seva dosi de protagonisme aturant un penal a Marc Larumbe poc després que el '6' local enviés un xut a l'escaire. Ja en el tram final, Martin Famera i Ivan Zović —entremig un gol de penal de Fran Valera— han situat un 6-2 gairebé insalvable. El 0/8 en homes de més pesava com una llosa.

El tercer quart ha estat el millor dels de Quim Colet. Malgrat una altra diana inicial de Famera, finalment Alberto Barroso ha trobat el forat en una superioritat. Un xut exterior de Kosta Averka just després d'un gol d'Álex Bustos i una altra diana de Blai Mallarach en home de més han apropat el Club fins al 8-5, però Perrone ha marcat faltant tres segons per cloure el període. Amb pràcticament tot dat i beneït, un altre gol de l'hispanobrasiler aprofitant una contrafalta ha acabat d'arrodonir el marcador. El primer assalt de la temporada ha estat per al gran favorit; pròxima batalla, a la final de la Copa Catalunya que tindrà lloc a finals de mes.

Zodiac CN Atlètic-Barceloneta: Aguirre, Famera (2), Sanahuja, T. Perrone, De Toro, Larumbe (1), Zović (1), Paul (1), Tahull (1), F. Perrone (3), Biel, Bustos (1) i Porter
Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Bonet, Asensio, Schütze, Vidović, Valera (1), Barroso (1), Van Ijperen, Averka (1), Pérez, Mallarach (1), Bustos (1) i Teclas
Parcials: 2-0 / 4-2 / 3-3 / 1-0
Àrbitres: Xevi Buch, Àlex Márquez