De 07:00 a 09:00
Laura Ester celebra l'aturada decisiva | TDP Laura Ester celebra l'aturada decisiva | TDP
23.01.2020 21:15

Laura Ester, Maica Garcia i Judith Forca es jugaran l’or europeu contra Rússia

La selecció espanyola femenina de waterpolo es penjarà medalla per quart gran campionat consecutiu. L’idil·li va començar en el mateix escenari, al Duna Arena de Budapest, amb la plata mundialista del 2017. Un any més tard arribaria el bronze a l’Europeu de casa, el de Barcelona, i l’estiu passat, novament només van ser frenades pels Estats Units a Gwangju. Avui, les de Miki Oca han refermat la seva condició de bèstia negra d’Hongria guanyant l’amfitriona a casa seva (10-11). Serà la primera final de la màxima competició continental de seleccions des de l’or del 2014… també aconseguit a Budapest.

Una aturada de la portera del Club Natació Sabadell i de la selecció, Laura Ester, gairebé sobre la botzina ha estat decisiva per evitar la tanda de penals. Espanya havia agafat una renda de quatre gols en el darrer quart amb l’aportació en atac de les altres dues jugadores de l’Astralpool, Maica Garcia i Judith Forca, però les magiars han remat a contracorrent a base d’exclusions a favor i ha hagut d’aparèixer ‘Pajarito’, la millor jugadora d’Europa del 2019 amb 30 anys acabats de complir, per salvar els mobles.

El rival a la final d’aquest dissabte (19h) serà Rússia, que s’ha imposat els Països Baixos a la tanda de penals de la semifinal prèvia. Per a la triple campiona d’Europa serà la primera final continental des del 2010. Dos anys abans, russes i espanyoles s’havien enfrontat a Màlaga amb resultat favorable al combinat de l’Europa de l’Est.

Demà, torn de la selecció masculina

Si la femenina sumarà la seva quarta gran medalla consecutiva, per a la masculina podria ser la tercera. El combinat de David Martín, amb el també porter del Club Edu Lorrio com a suplent, es veurà les cares demà (17:30h) amb Croàcia després de carregar-se Sèrbia als quarts de final, la vigent campiona d’Europa. L’altra semifinal la disputaran a continuació Montenegro i Hongria.