De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
Aplaudiments entre la plantilla i el públic que ha omplert la 'Bombonera' | Pau Vituri Aplaudiments entre la plantilla i el públic que ha omplert la 'Bombonera' | Pau Vituri
13.04.2022 23:31

Un gran Astralpool colpeja primer davant el Mataró i es queda a un pas del títol de lliga (11-9)

La cinquena ha estat la bona. Després de quatre derrotes aquesta temporada a la Finetwork Aquàtics davant el Mataró, l’Astralpool Natació Sabadell ha aconseguit finalment sortir victoriós davant les maresmenques. I ho han fet en el moment idoni, les de David Palma: jugant-se les garrofes i anotant-se el primer punt de la final del playoff de la Divisió d’Honor femenina. Un partit disputat enmig d’un ambient atronador a la ‘Bombonera’ de Can Llong, la de les grans ocasions, aquella que, com avui, és la vuitena jugadora.

I aquesta petita empenta l’han notat unes waterpolistes que ja s’han acostumat en els darrers tres partits a fer un pas endavant sense Maica Garcia ni Maartje Keuning. Judith Forca ha obert el marcador passat el primer minut, però el Mataró ha agafat el seu primer i únic avantatge en una contra de Bella Markoch i un xut de Sílvia Morell que ha passat per sota el braç de Laura Ester. A partir d’aquí, l’Astralpool s’ha fet amb el control del partit. Entre Brigitta Games a la boia, la jove Marina Serrano en superioritat i Sabrina van der Sloot amb un gran xut des de fora, les de David Palma han situat el 4-2. Al darrere, minuts excelsos en defensa, empresonant la boia rival i marcant de ben a prop la neerlandesa Simone van de Kraats. La llàstima, el gol de Morell a 20 segons del descans.

Les de Dani Ballart han premut l’accelerador a la represa. Anna Gual, als 28 segons, havia igualat novament el marcador. Entre Mati Ortiz, recollint als dos metres un xut en superioritat de Forca, i Markoch han intercanviat cops. I, ja al final del tercer quart, la jove Nona Pérez s’ha tornat a fer gran un dia més i ha marcat dos gols consecutius que han acabat sent cabdals. En els darrers vuit minuts, el Club no s’ha arronsat i ha contrarestat qualsevol intent d’aproximar-se del Mataró. Van de Kraats ha marcat en superioritat, però Irene González ha contestat amb una vaselina exquisida. Markoch i Morell, convidades inesperades en atac, han fet els seus tercers gols de la nit. Entremig, Forca ha transformat un penal i, després, Maggie Steffens s’ha estrenat en una de més. Van de Kraats no s’ha rendit amb un cacau des de casa seva, però ha estat una compatriota seva, Van der Sloot, qui ha sentenciat a menys d’un minut i mig per al final amb l’11-9.

S’avança l’Astralpool en un dia per al record, amb una Finetwork Aquàtics de gala. El primer pas està fet i el primer match-ball per revalidar el títol de lliga tindrà lloc aquest divendres (12h) a la Joan Serra de Mataró, l’escenari on ja es va aixecar el trofeu la temporada passada. Es repetirà la imatge? O hi haurà tercer partit a Can Llong?

Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz (1), Games (1), Van der Sloot (2), Serrano (1), Steffens (1), Casado, Prados, Forca (2), Bonet, Pérez (2), González (1) i Carrasco
stm CN Mataró: Sánchez, Morell (3), Van de Kraats (2), Gual (1), Sevenich, Timofeeva, Cambray, Nogué, Bach, Bertran, Espar, Markoch (3), Colominas
Parcials: 3-2 / 1-1 / 3-2 / 4-4
Àrbitres: Jaume Teixidó, Pau Segurana