De 07:00 a 08:00
La Llanterna màgica (R)
De 08:00 a 08:30
Ona d'Escacs (R)
La plantilla de l'Astralpool, amb la copa de campiones d'Europa | Roger Benet La plantilla de l'Astralpool, amb la copa de campiones d'Europa | Roger Benet
01.04.2023 20:07

L’Astralpool Natació Sabadell, campió d’Europa per sisena vegada en la seva història

Reines d’Europa… i ja en van sis! L’1 d’abril del 2023 passa a ser un altre dia daurat en els llibres d’història del Club Natació Sabadell. Per rival, per ambient a la piscina de 50 metres de la Finetwork Aquàtics… segurament cap de les anteriors Champions League és comparable. L’Astralpool ha recuperat una corona que se li resistia des de feia quatre anys, pandèmia entremig, demostrant al món aquàtic que el seu ADN de campió és inigualable, fent el millor partit de la temporada i imposant-se en la primera final de la història entre dos equips d’un mateix país al Centre Natació Mataró (8-9). I ja és hexacampió, la llegenda s'engrandeix. Honors a l’equip de David Palma, millor el dia D i l’hora H, a una generació que continua col·leccionant títols i, en especial, a la portera Laura Ester. La seva aturada a Vivian Sevenich a pocs segons per al final ha assegurat el trofeu més preuat, el que les dues capitanes, Maica Garcia i Mati Ortiz, han alçat al cel de Sabadell.

Ha estat una final senzillament espectacular. Intensa des del minut u. Anni Espar ha obert el marcador ben aviat amb un xut sense massa oposició. La resposta ha arribat immediatament amb un altre llançament exterior de Maggie Steffens. Tot i que Sabrina van der Sloot ha fallat un penal, a l'altra porteria ha començat el repertori d'aturades de mèrit de Laura Ester, especialment en dues clares situacions d'Anna Gual i Cristina Nogué. La clàssica vaselina de Mati Ortiz ha situat l'1-2 al segon quart. Rita Keszthelyi ha empatat en un contraatac i, just abans del descans, l'Astralpool s'ha desfermat en atac de la mà de Judith Forca. Dos golassos de l'esquerrana, amb un altre de Van der Sloot, han obert una bretxa de tres gols amb el 2-5. Al darrere, les de David Palma es feien molt fortes en inferioritat.

Una Forca en estat de gràcia ha estrenat el tercer quart amb el seu tercer gol, el qual ha replicat Simone van de Kraats. Nona Pérez, amb suspens, ha situat un 3-7 que feia presagiar que la final es podia trencar el qualsevol moment. Tot i això, Clara Cambray ha retallat diferències abans dels últims vuit minuts en un altre contraatac. Keszthelyi, amb un cop de canell, ha donat vida a les de Dani Ballart, però Maica Garcia ha marcat el 5-8 a continuació des de la boia. I del possible 5-9 que ha tingut Irene González a tocar, s'ha passat al patiment: dos gols de Cambray i Silvia Avegno que han fet pujar el 7-8 a falta de cinc minuts. Hi havia molta final. En el clutch, Elena Ruiz ha tornat a situar els dos gols de marge amb un xut al pal curt. Amb només 18 anys. Van de Kraats ha donat un últim fil d'esperança a les mataronines... però la resta, ja és història. Que tremoli l'Orizzonte, que el Club Natació Sabadell ja es troba a només dos títols de diferència.