De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
Salguero en una prova anterior | EFE Salguero en una prova anterior | EFE
07.08.2023 12:46

Salguero, sense medalla al Mundial: "Quedar-me fora del podi és el cop més dur de la meva carrera"

El nedador de Sabadell Óscar Salguero es va quedar ahir a la tarda a les portes del podi al Mundial de Natació Adaptada de Manchester. Salguero buscava a terres britàniques aconseguir la cinquena medalla a una Copa del Món en la seva cinquena participació després de pujar al calaix més alt del podi a Mèxic l'any 2017 i penjar-se la medalla de plata a Glasgow (2015), Londres (2019) i Madeira (2022).

Salguero, que arribava a la cita mundialista recuperant-se d'una lesió que arrossega des de fa dos anys, reconeix a les xarxes socials que possiblement és l'"hòstia més gran que m'hagi donat l'esport".

Al Mundial de Manchester, el nedador, tot i passar a la final dels 100 braça SB8 amb el millor temps de la classificació, no va poder pujar al podi quedant a 75 centèsimes del tercer classificat, el xinès Haijiao Xu. Vicente Enrique Almonacid va ser segon i Carlos Serrano va pujar al calaix més alt del podi aconseguint a més el rècord mundial parant el crono en 1:10:32.

El nedador de Sabadell reconeix que tal com es troba ara potser no és capaç d'arribar als Jocs Paralímpics de París de l'estiu vinent com a ell li agradaria i que ara, el més important, és pensar en recuperar-se de la lesió.

"Penso que ho he donat tot i que no ho he pogut fer millor. No he pogut fer més per la lesió"

"Dins la situació a la qual estava no he pogut arribar millor"

"Abans de la final em trobava perfecte per guanyar l'or. Però no ho podia controlar i al viratge em va venir el dolor i no vaig poder tirar l'última piscina"

"És el cop més dur de la meva carrera perquè mai m'ha passat res i estic acostumat a controlar-ho tot"

"Sé que així potser no puc arribar als Jocs. He de pensar a buscar una solució que em recuperi de la lesió i després ja podré pensar-hi"