De 07:00 a 08:00
La Llanterna màgica (R)
De 08:00 a 08:30
Ona d'Escacs (R)
Així va celebrar el Sabadell l'últim gol del 2023 | Roger Benet Així va celebrar el Sabadell l'últim gol del 2023 | Roger Benet
04.01.2024 11:59

Es busca primer golejador per al 2024: qui ha obert la llauna els últims anys?

El Centre d'Esports enceta el 2024 aquest vespre (19h) rebent a la Nova Creu Alta la Sociedad Deportiva Tarazona. Si l'últim gol del 2023 el va fer Marcos Baselga davant Unionistas de Salamanca (1-0), la cursa per ser el primer golejador del nou any s'encetarà avui.

En la prèvia d'aquest duel vital per la permanència, repassem els autors dels primers gols de l'última dècada any per any:

Hotel Suís
L'enrenou amb la 'via italiana' eclipsa la prèvia del Sabadell-Tarazona

2023: César Morgado

El 8 de gener, el Sabadell de Miki Lladó va guanyar per la mínima el filial de l'Athletic Club amb un solitari gol d'estratègia del central esquerrà al minut 19

L'aleshores capità, felicitat per Astals i Athumán | CES

2022: Néstor Querol

Fa dos anys, el primer gol va ser un 4 de gener (com avui) i en el mateix estadi que visitarà el Sabadell d'aquí a 10 dies: el Municipal de Palamós. Aleshores, això sí, contra un altre rival, el Costa Brava. El xut llunyà de l'ahir protagonista al programa Hotel Suís va arribar al minut 65

Aquest xut del castellonenc va acabar al fons de la porteria | Críspulo Díaz

2021: Gorka Guruzeta

Després d'empatar sense gols a Girona, el primer gol del 2021 el va fer un 11 de gener l'ara punta de l'Athletic Club, Gorka Guruzeta, al minut 36 contra el Lugo. Els gallecs empatarien aquell partit sobre la botzina per un penal provocat per Undabarrena

Un dels tres únics gols de Guruzeta en lliga amb el Sabadell | CES

2020: Aleix Coch

De cap a la sortida d'un servei de cantonada, l'ara central de la Cultural Leonesa va fer l'únic gol aquell 12 de gener a Castàlia contra el Castellón d'Óscar Cano i de Carles Salvador

Coch celebra el seu gol a Castàlia davant l'atenta mirada de Carles Salvador | Sandra Dihör

2019: Néstor Querol

L'heroi de Marbella és l'únic que repeteix en aquesta llista. Després d'un 0-0 a Olot i l'enrenou amb Toni Seligrat a Peralada, el primer gol arlequinat del 2019 va ser el dia de l'estrena de Kiko Ramírez a la banqueta arlequinada: 1-0 contra el Conquense, obra de Néstor al minut 19

Gest de forçut del castellonenc | Críspulo Díaz

2018: Jérémy Guillemenot

Partit polèmic pel canvi de dia, fent-lo jugar el dia de Reis a Elx, el suís es va convertir en l'inesperat protagonista sobre la botzina. Era el seu aniversari i va estar a punt de caure de la convocatòria. Al final va viatjar, va entrar a última hora i va fer el definitiu 0-1 al Martínez Valero

Celebració de Guillemenot davant l'Elche | Sandra Dihör

2017: Txomin Barcina

L'actual equip de Néstor Querol i exequip de Carles Salvador, l'Atlético Saguntino, va ser el rival del Sabadell en el dia de l'estrena golejadora del 2017. Era un 15 de gener i l'autor de la primera diana va ser el Pitxitxi d'aquella campanya: Txomin Barcina

Txomin celebra el gol davant un eufòric Adri Díaz | Roger Benet

2016: Jorge Gotor en pròpia

El primer partit del 2016 havia de ser contra l'Huracán, però els valencians van retirar-se just aquella setmana i la RFEF va donar-lo per guanyat al Sabadell per 1-0. Al camp, el primer gol d'aquell any també va ser curiós, ja que no el va fer cap arlequinat, sinó que va ser un autogol de Gotor en un Sabadell 4-1 Eldense un 10 de gener en el qual marcaria també l'exarlequinat Antonio Cañadas per als alacantins

Manel era el davanter arlequinat aquell dia | CES

2015: Juanjo Collantes

El mateix dia que avui, però de fa nou anys, l'atacant de San Fernando feia el primer gol del 2015 en la victòria per 1-0 contra el Recreativo de Huelva. La diana de l'andalús va arribar al minut 84. Seria l'última temporada de les quatre consecutives que el Sabadell va passar a Segona Divisió

11 gols va fer Collantes aquella temporada | CES

2014: Aníbal Zurdo

Completem el llistat de l'última dècada un altre 4 de gener amb un clàssic. Es va fer un fart de fer gols. També el primer del Sabadell en el 2014. Aníbal en el minut 4 va fer la primera de les cinc dianes que es van veure aquell dia a la Nova Creu Alta contra el Real Madrid Castilla. El mateix Collantes i Antonio Hidalgo van fer els altres gols arlequinats en aquell 3-2. A tall d'anècdota, aquell dia Aníbal també va marcar a la seva pròpia porteria. L'altre gol blanc el va fer l'ara jugador de la Roma, Diego Llorente