De 19:00 a 20:00
Quimèric
De 20:00 a 21:00
Hotel Suís (R)
L'Astralpool no ha trobat la manera de foradar la porteria de Maria Elena Sánchez | @ArsenioWP L'Astralpool no ha trobat la manera de foradar la porteria de Maria Elena Sánchez | @ArsenioWP
13.02.2022 15:32

El Mataró trenca l’hegemonia de l’Astralpool a la Copa i es confirma com la seva actual bèstia negra (4-7)

A la Supercopa d’Espanya, a la Copa Catalunya, a l’Eurolliga… i a la Copa de la Reina. El cinquè enfrontament de la temporada entre l’Astralpool Natació Sabadell i l’stm Centre Natació Mataró s’ha saldat amb una nova victòria maresmenca. Només a la lliga van ser capaces de guanyar, les de David Palma. Sense Maartje Keuning i amb un quadre massa plàcid tant als quarts de final com a les semifinals, el Club ha anat a remolc durant tot el partit i no ha ofert, ni de bon tros, la seva millor versió en atac. Prova d’això són els quatre gols en 32 minuts, una xifra gairebé inèdita.

Ha estat, de fet, una final de desgast, eminentment física i on s’han imposat clarament les defenses. El Mataró ha començat marcant el ritme amb un revers de Bella Markoch i un gol d’Anni Espar en la primera superioritat de les de Dani Ballart. Al final del primer quart, Nona Pérez retallava diferències empenyent una pilota morta. Maggie Steffens feia el 2-2 a l’inici de la segona part, però acabaria sent l’últim gol abans del descans. Les defenses apujaven el nivell i Laura Ester feia un recital d’aturades. A l’Astralpool, a més, Mati Ortiz rebia la seva segona expulsió defensant la boia rival.

A la represa, mateix guió que a l’inici. El Mataró agafava novament un avantatge de dos amb un golàs de canell de Simone van de Kraats i un xut a l’escaire d’Anna Gual. El Natació Sabadell responia igualant el marcador en superioritat de la mà de Maggie Steffens i Maica Garcia. Però el 4-4 seria l’últim gol de les de David Palma. En els últims vuit minuts s’han quedat en blanc i les de Dani Ballart han decidit la final de la mà de Van de Kraats, autora d’un penal i un contracop transformat. El 4-7 de Clara Cambray sense portera arribava ja amb la final decidida.

El Club es queda amb les seves 17 Copes de la Reina en 26 edicions, però es trenca una hegemonia que datava des del 2016, quan el mateix Mataró, per primer cop en la seva història, va assaltar Can Llong en l’any del centenari. Segueix la lluita entre tots dos equips que, molt probablement, es tornaran a veure les cares a la final del playoff de la Divisió d’Honor, on les de David Palma es podran treure l’espina d’una temporada en la qual no acaben de trobar la fórmula per fer-li mal a aquest Mataró que li té presa la mida.

FITXA TÈCNICA
Astralpool CN Sabadell: Ester, Ortiz, Games, Van der Sloot, Serrano, Steffens (2), Casado, Garcia (1), Forca, Bonet, Pérez (1), González, Carrasco
stm CN Mataró: Sánchez, Morell, Van de Kraats (3), Gual (1), Sevenich, Timofeeva, Cambray (1), Nogué, Bach, Bertran, Espar (1), Markoch (1), Colominas
Parcials: 1-2 / 1-0 / 2-2 / 0-3
Àrbitres: Josep Maria Teulé, Marina Fernández