De 09:00 a 10:00
Fes-te festa
De 10:00 a 11:00
Parlem d'Òpera (R)
Alegria sabadellenca després d'aconseguir un bitllet per a la final | Twitch RS94.6 Alegria sabadellenca després d'aconseguir un bitllet per a la final | Twitch RS94.6
09.02.2022 21:36

Històric Astralpool: a la final de l’Euro Cup tot i perdre la tornada contra el CNB (8-9)

L’Astralpool Natació Sabadell masculí tindrà l’oportunitat d’aixecar el primer títol europeu de la seva història. Com ara fa una dècada, el Club s’ha classificat per disputar la seva segona final de l’Euro Cup. I ho ha fet en un partit d’alt voltatge disputat en una ‘Bombonera’ de Can Llong, ara anomenada Finetwork Aquàtics per raons publicitàries, que ha estat el vuitè jugador. Tot i acabar perdent per la mínima contra el Club Natació Barcelona, els de Quim Colet han fet bons els dos gols de renda aconseguits en el partit d’anada a la Nova Escullera.

Els primers minuts han estat de domini sabadellenc, segurs al darrere amb una defensa en ‘M’ per controlar el potencial dels boies del CNB, i amb l’encert en atac de Lluc Bertran i Kosta Averka. Tot i això, a partir del 3-1 del bielorús, els de Víctor González han agafat les regnes durant gairebé dues parts i l'Astralpool s'ha encallat. Just abans del descans, Dušan Banićević ha tallat en un home de més el parcial de 0-3 dels barcelonins.

Els porters han estat sublims. Mario Lloret, per part del CNB, ha mantingut a zero la seva porteria durant la tercera part, fins i tot aturant-li un penal a Sergi Cabanas. Tot i la bona feina també d’Edu Lorrio, els visitants han aconseguit el primer avantatge de dos gols amb el 4-6. Pel camí, una vermella per banda: la de Ramiro Veich a l’Astralpool a l’inici del quart i la de Guillem Garcia al final per al CNB.

Quedaven vuit minuts i una eliminatòria nova. Averka i Banićević han tornat a igualar el partit amb el 6-6, però Sam van den Burg i Blai Mallarach han situat novament el +2 per als barcelonins. A menys de tres minuts per al final ha aparegut el braç de Fran Valera en atac per assegurar el passi amb dos gols decisius. Lorrio també ha estat clau sota pals. Per sort, el 8-9 de Mallarach ha estat simplement anecdòtic.

A la final espera el Telimar Palermo, que tot i perdre aquesta tarda contra l’Ortigia (7-6), s’ha beneficiat del 10-0 de l’anada pel brot de coronavirus que va patir el seu rival. El 5 i el 26 de març són les dates a apuntar a l’agenda, caldrà veure si amb l’anada o la tornada a Can Llong. Però una altra final europea, aquest cop del masculí, espera a l’Astralpool Natació Sabadell.

Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Cabanas, Gil, Teclas, Sanahuja, Valera (2), Bertran (1), Bonet, Averka (3), Banićević (2), López-Escribano, Veich, Serrano
CN Barcelona: Lloret, López, Van den Burg (2), Valls (2), Garcia (1), Durik, Delgado, Gomà, Tahull (1), Frigola, Mallarach (2), Ramon (1), Aguilar
Parcials: 2-1 / 2-3 / 0-2 / 4-3
Àrbitres: Putniković (SRB), Birakis (GRE)