En directe: De 07:00 a 09:00
De 11:00 a 13:00
Averka i Bustos s'abracen després de la victòria | LEN Averka i Bustos s'abracen després de la victòria | LEN
23.05.2023 21:26

L'Astralpool abaixa el teló amb una victòria de prestigi contra el Ferencváros (10-12)

Per la porta gran. L'Astralpool Natació Sabadell ha tancat la temporada (i possiblement un cicle) amb un triomf de renom a la 'catedral' del waterpolo europeu. L'Illa Margarida de Budapest, envoltada pel Danubi, ha presenciat la victòria de l'equip de Quim Colet contra el Ferencváros, que ja estava classificat matemàticament per a la Final Eight de la Champions League com a tercer del grup B. L'Astralpool, per la seva part, acaba cinquè amb 16 punts... i només un gol l'ha separat d'estar entre els vuit millors equips del continent. Capricis del destí, el Jug Dubrovnik s'acaba classificant per l'average particular.

En el comiat d'un gruix important de la plantilla, els homes de Colet s'han guardat una de les millors actuacions de la temporada. La primera meitat ha estat per emmarcar. Dušan Banićević ha obert la llauna culminant una superioritat en el primer pal quan s'havia complert el primer minut. Poc després, Sergi Cabanas ha esmenat un penal aturat de Soma Vogel a Fran Valera amb un potent xut llunyà. Toni Német ha retallat diferències des de la boia, però Lluc Bertran ha tornat a castigar des de fora. Tot i que Szilárd Jansik ha fet el 2-3 de penal a l'inici del segon quart, Bernat Sanahuja ha respost immediatament des de l'extrem. Una diana que pràcticament ha calcat Zoltán Pohl. Els millors minuts, no obstant això, han arribat al final, amb un Edu Lorrio descomunal —per sobre del 60% en aturades—, el 3-5 de Cabanas des de fora i el 3-6 de Sanahuja de penal a nou segons per arribar al descans.

El màxim avantatge s'ha assolit a la represa amb el tercer de Cabanas, aquest cop en superioritat. Tot i això, el Ferencváros ha reaccionat amb dos gols ràpids en home de més de Jansik i Gergö Fekete. Tot i que Kosta Averka s'ha apuntat a l'intercanvi de cops amb una altra diana en superioritat, els de Zsolt Varga han acabat el quart a només un de diferència (7-8) gràcies a dos penals transformats per part d'Stylianos Argyropoulos i el mateix Fekete. Eren els moments més delicats per als de Quim Colet i la remuntada local s'ha completat a l'inici de l'últim període (9-8) amb un home de més d'Ádám Nagy i una passada a dos metres per a Vendel Vigvári

Malgrat estar entre l'espasa i la paret, aquest equip volia acomiadar-se amb una alegria i s'ha autoregalat un parcial d'1-4 en els últims cinc minuts. Sanahuja i Valera han superat Vogel amb xuts exteriors per tornar a posar l'Astralpool al davant (9-10) i, tot i que Daniil Merkulov ha empatat en superioritat quan faltaven tres minuts, Averka ha posat el colofó visitant amb dues dianes en home de més. S'acaba així un curs molt remarcable amb un quàdruple subcampionat (Supercopes, Copa i Divisió d'Honor), una fase regular de la lliga sense una sola derrota i a les portes de la Final Eight de la Champions. Chapeau.