De 03:00 a 05:00
Connectats (R)
Comunió entre el públic i els waterpolistes de l'Astralpool | Pau Vituri Comunió entre el públic i els waterpolistes de l'Astralpool | Pau Vituri
21.03.2023 21:59

L’Astralpool suma la segona victòria a la Champions amb un últim quart màgic contra el Jug (15-12)

De molt prestigi. L’Astralpool Natació Sabadell ja té al sarró la seva segona victòria a la fase de grups de la Champions masculina. Després de fer-ho a la piscina de 33 metres de la Finetwork Aquàtics contra el Marsella, avui ha tocat contra el Jug Dubrovnik a la de 50, allà on van guanyar l’Euro Cup fa un any i on d’aquí a uns dies el femení buscarà la seva sisena Champions. Un escenari idíl·lic que ha tornat a presenciar un desenllaç apoteòsic amb un parcial de 6-2 que ha donat la victòria als de Quim Colet.

El partit ha tingut de tot. L’Astralpool s’ha avançat ràpidament amb un parcial de sortida de 3-0 que ha aturat Vjekoslav Kobešćak, tècnic dels croats, molt enfadat. La resposta han estat tres gols consecutius en superioritat: un de Loren Fatović i dos de Konstantinos Kakaris. A falta de sis segons per acabar el primer quart, Fran Valera ha tornat a posar per davant el conjunt local, però Fatović encara ha tingut temps d’empatar sobre la botzina.

La igualtat ha regnat a partir de llavors, tot i que el Jug s’ha posat per davant amb el penal que ha transformat novament Fatović i que ha suposat el 5-6. L’Astralpool s’ha dedicat a fer la goma durant un bon grapat de minuts contra un rival encertat en les superioritats. Valera, amb tres gols en home de més en el tercer quart, ha evitat que els croats trenquessin el partit. Mentrestant, el públic de Can Llong s’encenia amb el concert d’expulsions. Un gol invalidat a Sergi Cabanas ha provocat la vermella a Marcel Teclas per protestar a la banqueta.

El Natació Sabadell ha aprofitat aquest ambient caldejat per marcar-se una última part d’escàndol. Valera ha marcat el seu cinquè gol i Lluc Bertran, a falta de cinc minuts, ha capgirat el marcador amb l'11-10. Dues accions ràpides i de murris, transformades per Dusan Banićević i Cabanas, han obert una escletxa gairebé definitiva i que, fins i tot, convidava a pensar en lluitar per un hipotètic average —el partit de la primera volta va acabar 14-10— però Franko Lazić ha retallat diferències en superioritat. Per sort, la victòria no ha perillat i el mateix Bertran i Kosta Averka li han acabat de posar el llacet en els darrers compassos.

El triomf no li permet a l’Astralpool abandonar el fanalet vermell del grup B, però ara està empatat a set punts amb el Marsella i l’OSC, i matemàticament segueix amb opcions remotes d’accedir a la Final Eight, a set punts del Jug a falta de 12 per jugar-se. Els homes de Colet aparquen durant uns dies la Champions per afrontar un tram cabdal de la Divisió d'Honor, especialment amb el duel del dimarts que ve contra l’Atlètic-Barceloneta en què es jugaran la primera posició de la fase regular.