De 22:00 a 23:00
Fórmula musical
Alberto Barroso ha estat un dels màxims golejadors amb tres dianes | CNS Alberto Barroso ha estat un dels màxims golejadors amb tres dianes | CNS
09.10.2024 21:05

Savona 10-12 KEIO CN Sabadell: primera victòria a la Champions... i primer líder

Difícil demanar una millor estrena a la fase de grups de la Champions League masculina. El KEIO CN Sabadell ha debutat amb una important victòria a la piscina de la Rari Nantes Savona que també converteix l'equip de Quim Colet en el primer líder del grup D després que el gran favorit i pròxim rival dimecres que ve (18:15h) a Can Llong, l'Olympiacos, 'únicament' hagi pogut superar el Primorac a la tanda de penals (20-19). A Zanelli, el conjunt sabadellenc ha portat tota l'estona el compàs. Malgrat que el triomf hagi estat ajustat (10-12), únicament ha anat per darrere en el marcador uns instants a la represa.

Demanava Colet a la xerrada prèvia una sortida forta i la resposta dels seus ha estat impecable. Primera superioritat a favor i primer gol d'Alex Bowen per obrir la llauna. Malgrat les aturades del porter local Gianmarco Nicosia i l'empat momentani en una transició del veteraníssim Pietro Figlioli, Alberto Barroso i Kosta Averka han trobat el pal llarg per situar l'1-3. Abans d'acabar el primer parcial, Alessandro Gullotta ha retallat diferències sense massa angle. El segon quart s'ha convertit, en canvi, en un intercanvi de cops. Cada vegada que els d'Alberto Angelini empataven, responia Bowen en home de més. Però, just abans del descans, Mario Guidi ha fet pujar el 5-5 en una doble superioritat.

Aprofitant els últims segons d'un altre dels moltíssims homes de més, l'hongarès Balász Erdélyi ha donat el primer i únic avantatge del duel al Savona (6-5). Per sort, ha durat poc. El Club ha seguit fi en les superioritats i ha tornat a situar els dos gols d'avantatge gràcies a l'encert de Barroso i del jove boia Jan Pérez, aquest últim per partida doble. L'esquerrà Luca Damonte ha tallat el parcial sabadellenc, però Averka ha marcat tot seguit el 7-9 amb el qual s'ha arribat al final del tercer quart. El rus Daniil Merkulov, de penal, ha apropat novament els locals, però Barroso i Fran Valera han deixat el seu segell amb dos golassos. Figlioli i una ràpida contra materialitzada per Valerio Rizzo han fet perillar el triomf, però Pérez, amb el seu tercer gol en superioritat, ha posat el llacet a la victòria. Primer pas fet per complir l'ambiciós objectiu de ser entre els vuit millors del continent.

FITXA TÈCNICA
RN Savona: Nicosia, Cora, Damonte (1), Figlioli (3), Occhione, Rizzo (1), Merkulov (1), Bruno, Gullotta (1), Guidi (1), Patchaliev, Erdélyi (2) i Da Rold
KEIO CN Sabadell: Lorrio, Bowen (3), Asensio, Schütze, Bonet, Valera (1), Barroso (3), Renzuto, Averka (2), Pérez (3), Corres, Bustos i Teclas
Parcials: 2-3 / 3-2 / 2-4 / 3-3
Àrbitres: Kovács-Csatlós (HON), Milović (SRB)