De 23:00 a 23:59
La Caverna Galàctica (R)
12.10.2024 16:35

Imponent estrena de lliga de l’Astralpool Natació Sabadell (10-15)

El primer Sant Andreu-Sabadell del cap de setmana ha caigut del cantó sabadellenc. L’Astralpool Natació Sabadell ha engegat la Lliga Iberdrola amb un autèntic cop d’autoritat a la piscina del Club Natació Sant Andreu, cridat a ser el principal rival de les de David Palma a nivell domèstic. Malgrat que, fa unes setmanes, les andreuenques es van imposar a la tanda de penals de les semifinals de la Copa Catalunya en el primer cara a cara del curs, avui ha estat una altra pel·lícula. Amb més entrenaments a sobre, el vigent campió de la Champions ha estat clarament superior, amb l'afegit de veure les noves incorporacions cada vegada més adaptades. Rita Keszthelyi i Simone van de Kraats, dues figures de talla mundial, han començat la seva etapa amb el casquet del Club marcant tres gols cadascuna.

Realment, l'inici ha estat un festival anotador. Menys de tres minuts i 3-3 en el marcador. Cap error en atac. La primera escletxa l'ha obert la mateixa Keszthelyi transformant una superioritat i un contraatac. A més, a l'inici del segon quart ha assistit Maica Garcia perquè situés el 3-6 des de la boia. Tot semblava anar sobre rodes amb un altre gol de la capitana des de la boia (5-8), però les de Javi Aznar han reduït diferències abans del descans amb un mini parcial conduït per la sabadellenca Gisel·la Farré i l'ex del Club Elena Ruiz

Res alarmant. La sensació de superioritat s'ha accentuat a la represa. Un altre parcial de tres gols consecutius en què han 'mullat' Keszthelyi, Sofia Giustini i Van de Kraats ha deixat el partit vist per a sentència abans d'entrar en els darrers vuit minuts (7-11). L'esquerrana Ari Ruiz, autora de cinc dianes, ha intentat donar vida al Sant Andreu, però cada vegada que veia porteria, l'Astralpool responia i entre la mateixa Van de Kraats i Bea Ortiz, màxima realitzadora del conjunt sabadellenc amb quatre gols, han tancat amb èxit la primera victòria del curs.

Pot sonar a exageració tractant-se tot just de la primera jornada, però avui l'Astralpool ha fet un pas de gegant per assegurar-se la primera posició de la fase regular i el 'factor piscina' al play-off. Un reforç moral molt positiu per afrontar, aquest mateix divendres (19h), un dels grans objectius de la temporada: la Supercopa d'Europa. Sobre el paper, les de David Palma es presenten molt favorites davant el Plebiscito Padova per aixecar la 'Cinquena'. I més, jugant a Can Llong.

FITXA TÈCNICA
CN Sant Andreu: Trojan, Antón (1), Schuijt, A. Ruiz (5), Farré (1), Pérez, Cordobés, Muñoz, Crespí, E. Ruiz (3), Palacio, Camus i Terré
Astralpool CN Sabadell: Aarts, M. Ortiz, Leitón, B. Ortiz (4), Van de Kraats (3), Casado, Giustini (2), Garcia (3), Rodríguez, Keszthelyi (3), Jurado, González i Carrasco
Parcials: 3-5 / 4-3 / 0-3 / 3-4
Àrbitres: Álex Márquez, Carla Martín