De 11:00 a 12:00
La llanterna màgica (R)
De 12:00 a 13:00
Fils de ciutat
Triomf de la Sabadellenca per 4-3 en el primer duel local del curs | Críspulo Díaz Triomf de la Sabadellenca per 4-3 en el primer duel local del curs | Críspulo Díaz
15.10.2024 16:18

La Sabadellenca s'adjudica el primer derbi de la temporada

El primer dels 12 derbis sabadellencs de Segona Catalana s'ha tenyit de taronja. Un partit que no va decebre al Municipal de la Creu: un expulsat -el visitant Javi Bravo-, intercanvi de cops, gols anul·lats, polèmica i un total de set gols (4-3), dels quals quatre a les acaballes.

El Sabadell Nord va dominar durant bona part del partit generant un munt d'ocasions. Rubén Rueda va fer els dos primers gols visitants, el primer respost ràpid -encara a la primera part- per l'atacant de Zimbaue, Yasser Chapfika.

L'expulsió per doble amonestació de Bravo faltant un quart d'hora va nivellar les forces, les grans intervencions del porter Pau Nebot va permetre als de Juan Carlos Rodríguez arribar amb opcions i Castañeda va fer el 2-2 a falta de sis minuts.

Retrets del Sant Andreu pel comportament a la llotja del Narcís Sala
Escolta l'actualitat de Segona Catalana al minut 34
Juan Carlos Rodríguez diumenge al Municipal de la Creu | Adrián Arroyo

"S'ha patit moltíssim i la veritat és que ells han estat millor que nosaltres i han gaudit de més ocasions. La seva expulsió ens ha donat ales"

Juan Carlos Rodríguez, entrenador de la Sabadellenca

El 'capi' Montero esperona els seus companys abans del derbi | Adrián Arroyo

"No ens estan entrant a la porteria contrària. No estem tenint sort en els últims minuts. L'expulsió ens ha fet molt mal. És una segona groga que l'àrbitre diu que l'és però no ha tingut el mateix criteri amb ells"

Andrés Montero, capità del Sabadell Nord

Dos gols de Saúl en cinc minuts

Aleshores va ser quan va aparèixer la figura de Saúl Vargas, que no era titular però es va erigir en l'heroi local anotant els dos últims gols. Primer en el 87' per posar per primer cop la Sabadellenca per davant en el marcador. Ja al temps afegit, el capità dels de Ca n'Oriac, Andrés Montero, va fer el 3-3 de cap a pilota aturada. Però just a la següent jugada, de nou Vargas va signar el definitiu 4-3 per a la 'Saba'.

Saúl Vargas, autor d'un doblet taronja | Adrián Arroyo

"Porto al club des de petit i això és la Sabadellenca, esforç i lluitar fins a l'últim minut. Els derbis a Sabadell són molt viscuts i per a algú que sent els colors com jo fer els dos gols de la victòria és molt emocionant"

Saúl Vargas, jugador de la Sabadellenca

Amb aquest triomf local, la Sabadellenca manté el fortí de la Creu -no hi perd en lliga des de gener del 2023 amb dos empats i la resta, victòries- i se situa en una zona còmoda amb sis punts de 12 possibles. Només el Navàs és per darrere del Sabadell Nord, que ha perdut les quatre primeres jornades, tres de les quals als darrers minuts.

"Estic content per debutar però no ens mereixem aquest resultat. Portem tot l'any igual i tenim decepció i ràbia. La falta d'encert ens passa factura"

Óscar García, porter del Sabadell Nord

El jove porter Óscar es va estrenar amb l'amateur del Sabadell Nord a la Creu | Adrián Arroyo

Tibidabo i Can Rull RT, també amb sis punts

El Can Rull Rómulo Tronchoni també s'ha situat amb sis punts després del seu triomf per la mínima (1-0) contra el fanalet vermell Navàs amb un gol de Víctor García a l'inici de la represa. Els de Damián Brocal han perdut en les seves dues sortides per 2-0 i han guanyat els dos de casa sense encaixar.

En canvi, el Tibidabo ha capgirat la tendència de la temporada passada: no ha cedit cap punt de visitant i no n'ha sumat cap a Torre-romeu. En l'últim partit, derrota 1-2 contra el líder Puigreig. Tot i el gol de Fran Espinosa per donar vida en el tram final, les expulsions de Marc Duran i Killian Rivas van deixar els de Toni Sánchez sense opcions.

"Estem fent bé les coses a casa i ens dona confiança en aquest nou projecte amb tanta gent nova i jove"

Adri Peña, segon capità del Can Rull RT

"L'any passat ens costava guanyar fora i a casa no perdíem mai i ara la cosa ha començat al revés"

Toni Sánchez, entrenador del Tibidabo TR

Aquesta setmana hi haurà derbi de nou: Sabadell Nord-Tibidabo diumenge (12h) a Ca n'Oriac. A més, la Sabadellenca visitarà dissabte (17h) el Sant Quirze i l'endemà (16:30h) el Can Rull Rómulo Tronchoni jugarà al camp del Puigreig, el líder, únic equip que ha fet la plena en el primer mes de lliga i últim botxí del 'Tibi'.