De 22:00 a 22:15
Notícies Migdia (R)
Celebració de la plantilla de l'Astralpool amb la cinquena Supercopa d'Europa Celebració de la plantilla de l'Astralpool amb la 'Cinquena' | Roger Benet
18.10.2024 21:10

Astralpool CN Sabadell 19-7 Plebiscito Padova: cinquena Supercopa d'Europa en mode piconadora

Catifa vermella cap a la història. L'Astralpool Natació Sabadell ja és pentacampió de la Supercopa d'Europa després d'escombrar a Can Llong ―primer dels cinc trofeus que és aixecat a casa― el Plebiscito Padova (19-7). Es preveia una final desequilibrada i, realment, no hi ha hagut color. Les de David Palma han sortit decidides a no donar ni una mínima oportunitat al vigent vencedor de l'Euro Cup i han demostrat per què són el millor equip del continent. El 12 ha estat el número màgic: màxima diferència de gols en una Supercopa i, des d'avui, el club amb més títols europeus femenins de la història.

El favoritisme de l'Astralpool, com a posseïdor de la Champions, era evident... però ha acabat sent un autèntic passeig. Un monopoli del conjunt sabadellenc gairebé des del primer segon fins a l'últim. Amb una Laura Aarts brillant sota pals i un desplegament físic imponent, ràpidament s'ha obert un forat de quatre gols en el marcador. Les de Pàdua han trigat gairebé nou minuts a estrenar el seu compte particular, però el Club ha seguit a la seva. Simone van de Kraats, màxima anotadora de la final amb quatre dianes, ha conduït l'atac i Palma ha començat a repartir minuts. No ha calgut ni la participació de la capitana Maica Garcia. L'11-2 del descans era absolutament demolidor.

Irene González s'ha afegit a la festa en el tercer quart amb tres gols pràcticament consecutius. Amb el 15-3, tot i quedar encara més de 12 minuts, hi ha hagut relleu a la porteria i ha entrat Mar Carrasco. Fins al final, la tònica ha estat la participació de les més joves. Ona Jurado, amb només 15 anys, ha signat un doblet que, en aquell moment, significava el 17-4. També ha jugat la jove esquerrana Íngrid Rodríguez, qui ocupa el forat que ha deixat la lesionada Judith Forca. Els últims minuts han estat de pur tràmit i la contundència de la victòria ha fet que el títol se celebrés a Can Llong amb un punt de mesura. Però les reines del waterpolo continuen regnant.