En directe: De 07:00 a 09:00
De 11:00 a 13:00
Irene González i Bea Ortiz celebren el passi a la final | European Aquatics Irene González i Bea Ortiz celebren el passi a la final | European Aquatics
20.04.2024 13:16

L'Astralpool, a un partit de la 'Setena' després de desfer-se del Sant Andreu a semifinals (9-14)

El Club Natació Sabadell jugarà demà (14h) la final de la Champions després d'eliminar el Sant Andreu (9-14) avui a la Nova Escullera. En l'estrena de la Final Four, l'experiència del Club ha pogut amb la joventut de les andreuenques, un equip farcit d'exjugadores de l'Astralpool i que s'estrenava en unes semifinals de Copa d'Europa.

La d'aquest diumenge serà la tercera final consecutiva per a les de David Palma i el rival serà el mateix que el del 2022, el 2019 o el 2015, l'Olympiacos. Les gregues han enviat un seriós avís amb una gran segona meitat contra el Mataró (16-12). Aquesta final serà retransmesa en directe ―igual que aquestes semifinals― per Ràdio Sabadell des de les instal·lacions del Natació Barcelona.

"Veníem molt mentalitzades amb aquest partit. La Final Four és el nostre principal objectiu i hem estat molt bé, molt ordenades. Sembla fàcil, però és un orgull jugar l'onzena Final Four. A gaudir-la i a guanyar-la"

Maica Garcia, boia

El ritme de joc del primer quart ha estat frenètic tot i que han calgut cinc minuts i mig per veure el primer gol. Després de desaprofitar dues superioritats forçades per Maica García, Sofia Giustini ha fet el 0-1 a l'esquerra de Terré. El Sant Andreu ha capgirat la diana inaugural amb dos gols des de la posició de l'1 amb accent sabadellenc: Gisel·la Farré i Nona Pérez. Al tram final, Bea Ortiz ha servit en safata el gol de l'empat a Judith Forca en una contra.

L'Astralpool s'escapa al segon quart

La sequera golejadora del primer parcial ha quedat oblidada en un segon en el qual el Club s'ha escapat en el marcador. Primer, un gol ràpid de Bea Ortiz en superioritat (el primer del partit) i més tard Irene González -la màxima anotadora d'avui- demostrant la qualitat del seu canell amb una vaselina han situat dos amunt l'equip de David Palma. També en superioritat, la neerlandesa Roline Shuijt ha reduït diferències, però el Sabadell replicava ràpid amb el segon gol seguit de González.

Eren els millors minuts per a l'atac de l'Astralpool, que s'ha arribat a plantar quatre amunt amb les dianes d'Irene Casado i Sofia Giustini. La resistència andreuenca ha estat de nou amb segell d'exjugadores del club, amb el gol de Nona Pérez al pal curt i el penal a l'escaire d'Elena Ruiz. Però Giustini ha tornat a assumir la responsabilitat del xut amb el 5-8 amb el qual s'arribava a l'equador de la semifinal.

Elena Ruiz exhibeix potència en el xut

La rubinenca i ex del Club, Elena Ruiz, ha sostingut en el partit al Sant Andreu amb dos gols al tercer quart. Un període que ha arrencat amb el gol d'Alba Muñoz protestat per l'Astralpool per una possible falta prèvia. Irene González ha fet el 6-9 i Laura Ester ha aturat un penal a Ari Ruiz, la germana de l'Elena. Era un moment clau per tornar-se a escapar, però el Club s'ha trobat en diferents ocasions amb el travesser.

Una de les jugadores que s'ha estavellat amb la fusta ha estat l'especialista en el xut llunyà, Judit Forca, que arrossega problemes al braç. Per contra, Elena Ruiz ha tingut més olfacte. Primer, amb un penal potentíssim. Una bona defensa amb recuperació de Bea Ortiz ha acabat amb el 7-10 de la mateixa waterpolista de Rubí. Però la seva veïna Elena l'ha emulat, bloquejant un xut de Forca i fent un golàs des de fora, el 8-10. El Club ha arribat a l'últim quart amb quatre jugadores amb dues exclusiuons: Sabrina Van der Sloot, la boia Maica Garcia i les defensores Mati Ortiz i Maartje Keuning.

El VAR intervé en un moment decisiu

L'1-4 del darrer període ha donat la classificació al Club en un final de partit relativament tranquil. Tot podria haver canviat en els primers compassos d'aquest últim quart. Del possible 9-10 s'ha passat al 8-11. Nona Pérez havia forçat el quart penal favorable al Sant Andreu, però el VAR ha acabat donant gol al xut previ de Giustini, invalidant tot el que ha succeït després. La mateixa Nona ha fet el novè, però la més encertada avui, Irene González, ha pujat el 9-12.

"Estic molt feliç per arribar a una nova final de la Champions. Sabia que la Martina era una molt bona portera i no podíem xutar-li frontal. Hem volgut moure la pilota i avui tant jo com la Sofia teníem el dia però ha estat un treball en equip"

Irene González, màxima golejadora

En els darrers minuts Palma ha perdut per exclusions a les neerlandeses Keuning i Van der Sloot, però no ha hagut de patir en excés i fins i tot ha pogut premiar les més joves amb alguns minuts de qualitat. Tot perquè Maica García ha vist porteria faltant tres minuts i González ha arrodonit el seu festival golejador amb una picadeta per sobre de Terré. Entre ella i la italiana Giustini han signat 9 dels 14 gols sabadellencs. Just les dues jugadores que van ser baixa en el duel entre tots dos de la Divisió d'Honor que es va saldar amb triomf del líder Sant Andreu. Aquest cop la història ha estat diferent i el Club lluitarà demà per conquerir la 'Setena'.

CN SANT ANDREU: Andrea Lorca, Queralt Antón, Roline Schuijt (1), Ariadna Ruiz, Gisel·la Farré (1), Nona Pérez (3), Marina Cordobés, Alba Muñoz (1), Paula Crespí, Elena Ruiz (3, 2p), María Palacio, Maria Bogachenko i Martina Terré

ASTRALPOOL CN SABADELL: Laura Ester, Mati Ortiz, Paula Leitón, Sabrina Van der Sloot, Maartje Keuning, Irene Casado (1), Sofia Giustini (4), Maica García (1), Judith Forca (1), Bea Ortiz (2), Ona Jurado, Irene González (5) i Mar Carrasco

ÀRBITRES: Alessia Ferrari (Itàlia) i Michiel Zwart (Països Baixos)

PARCIALS: 2-2 / 3-6 (5-8) // 3-2 (8-10) / 1-4 (9-14)