De 14:00 a 14:15
Notícies Migdia
Néstor celebra el gol de l'empat | CES Néstor celebra el gol de l'empat | CES
19.12.2020 19:30

Acte de fe del Sabadell per tancar el 2020 salvant un punt contra el Castellón (1-1)

Havia de ser un de Castelló, exorellut i en la seva setmana fantàstica. Va marcar dimecres un gol olímpic de molts quilats a Eivissa i avui Néstor Querol ha rescatat un punt molt important contra el Castellón a un minut per acabar l'any futbolístic. Com fa deu dies contra l'Alcorcón, el Centre d'Esports Sabadell veia com se li escapava un rival directe a la part baixa de la Lliga SmartBank. I com fa deu dies, amb més cor que no pas cap, el conjunt arlequinat ha aconseguit igualar el marcador i, de moment, sobreviure unes hores més fora del descens. Veurem si la resta de les festes de Nadal o no.

L'equip tindrà deures per reflexionar durant les vacances. Per què el Sabadell és el pitjor local de la lliga? El cert és que s'estan ennuegant els partits a la Nova Creu Alta. Avui, amb més possessió que el Castellón, els homes d'Antonio Hidalgo no s'han acabat de trobar còmodes. Tots dos s'anaven replicant durant el primer temps però sense encert: Guruzeta ho intentava des de fora i els orelluts, tímidament, topaven amb Ian Mackay en els intents de César Díaz i Marc Mateu. Ha estat, precisament, l'home de l'estratègia dels d'Óscar Cano qui ha servit un córner en el temps d'afegit de la primera part i Satrústegui ha guanyat massa fàcil l'esquena a Jaime Sánchez per rematar a plaer al segon pal.

El gol psicològic. Tocava remar novament a contracorrent i un altre cop recorria Hidalgo a Néstor Querol. El del Grao ha posat a prova Álvaro Campos en una falta lateral. Poc després perdonava Stoichkov amb la dreta. El partit entrava en un impàs d'interrupcions i imprecisions que feien presagiar el pitjor. Però ha aparegut l''esperit Arturo'. Pilotada en el 93', pentinada de Néstor i ell mateix recollia el refús per engaltar la pilota i ubicar-la al pal curt de la porteria orelluda. Sisè gol consecutiu del Sabadell en l'últim quart d'hora, qui ho havia de dir fa unes setmanes.

Un empat importantíssim que evita, com a mínim fins demà, passar el Nadal fora del descens però sobretot que el Castellón només segueixi un punt per sobre. Si Alcorcón o Tenerife guanyen en aquesta antepenúltima jornada de la primera volta, el Sabadell caurà entre els quatre últims. Però l'equip és ben viu per afrontar el 2021. Ara toca descansar, cremar els torrons i l'activitat es reprendrà dilluns 4 de gener (18:30h) a Montilivi amb un derbi català contra el Girona.

CE Sabadell: Mackay; Jaime Sánchez (Óscar Rubio, 69'), Aleix Coch, Juan Ibiza; Heber Pena (Víctor Garcia, 61'), Ángel (Boniquet, 69'), Adri Cuevas (Édgar, 79'), Cornud; Stoichkov, Juan Hernández (Néstor Querol, 61'); Guruzeta
CD Castellón: Álvaro Campos; Guillem Jaime, Iago Indias, Gálvez, Satrústegui; Fidalgo (Rubén Díez, 78'), Josep Señé, Arturo Molina (Gus Ledes, 89'), Marc Mateu; César Díaz (Víctor Garcia, 90'), Zlatanović (Jordi Sánchez, 78')
Gols: 0-1 (45') Satrústegui. 1-1 (93') Néstor Querol
Àrbitre: Luis Mario Milla Alvéndiz (col·legi andalús). Ha amonestat els locals Jaime Sánchez, Juan Ibiza i Ángel Martínez, i el visitant Josep Señé
Incidències: Partit corresponent a la dinovena jornada de LaLiga SmartBank disputat a la Nova Creu Alta