Connectats
De 19:00 a 20:00
Quimèric
De 20:00 a 21:00
Xinxó va ser la primera dona classificada a la Hardbike. | Instagram Xinxó va ser la primera dona classificada a la Hardbike. | Instagram
26.06.2019 13:30

Ada Xinxó suma un nou triomf abans d'afrontar la BC Bike Race

Ada Xinxó està en un gran estat de forma i més que preparada per afrontar la cita que més espera: la BC Bike Race del Canadà que tindrà lloc la setmana que ve. La sabadellenca va tornar a pujar al calaix més alt del podi a la Hardbike de la Val d'Aran aquest passat cap de setmana en l'última cursa abans de la cita americana. Un resultat que arriba pocs dies després d'imposar-se també a l'Euskobike.

En total van ser 190 quilòmetres i 7600 metres de desnivell en una cursa de mountain bike dividida en tres etapes. Només hi van participar quatre dones, i Xinxó va avantatjar a la segona en més d'una hora, finalitzant amb un temps de 12 hores, 36 minuts i 18 segons. "Ens agradaria que ser-ne més, i animem a més dones a participar. En tot cas, les que vam participar aquí vam aconseguir acabar la cursa, que no és poc", apunta Xinxó. A la classificació global de tots els participants la ciclista local va finalitzar en la posició 27.

Tot i aquest resultat, Xinxó es va topar amb alguns contratemps. A més de la gran dificultat del recorregut, els primers compassos de la cursa no van ser precisament dolços. "Les pujades eren per pista però llargues, i el primer dia tenia problemes estomacals i marejos. Se'm va fer molt pesat", explica la ciclista. Per últim, resultava impossible no tenir present la cursa del Canadà, una prova que Xinxó porta mesos preparant. "Quan em vaig posar primera, sempre controlant el marge que tenia, vaig posar el peu a terra en algun tram per mirar de no fer-me mal". Amb l'objectiu aconseguit i amb un molt bon estat físic, la sabadellenca ja només pensar a creuar l'Atlàntic i afrontar la BC Bike Race que començarà el 4 de juliol i s'allargarà fins al dia 12.