La Llanterna màgica (R)
De 08:00 a 08:30
Ona d'Escacs (R)
22.11.2023 22:37

L'Astralpool fa els deures contra l'Steaua i es jugarà la classificació contra el Novi (13-6)

L'Astralpool Natació Sabadell dependrà de si mateix per estar entre els vuit millors equips d'Europa. El conjunt dirigit per Quim Colet no ha deixat lloc a la sorpresa contra el cuer del grup A de la Champions League masculina, l'Steaua de Bucarest, i s'ha tornat a situar segon aprofitant la derrota d'un Brescia que s'ha esfumat a la segona meitat a la piscina del Novi Beograd (13-5). La calculadora continua dient que, en cas d'una més que previsible victòria dels italians contra els romanesos en l'última jornada, el Club estaria obligat a guanyar els serbis a la Finetwork Aquàtics el 6 de desembre per passar a la següent fase. Amb un asterisc. Un triomf als penals classificaria tots en el mateix ordre que ara.

Kosta Averka brilla amb un pòquer

Sigui com sigui, abans d'aquesta 'final' calia fer la feina contra un conjunt que encara no ha puntuat. I ha sortit ben conscienciat l'Astralpool amb una defensa de primeríssim nivell. El primer gol de l'Steaua ha arribat després de 15 minuts i aprofitant un desajustament a posició '1'. En aquell moment, els de Quim Colet ja guanyaven 5-0 de la mà d'uns inspirats Kosta Averka (quatre gols) i Alberto Barroso (tres). El primer era inaturable en les transicions i el segon, en els xuts des de '5'.

Averka ha transformat la seva tercera diana només començar el tercer quart. Tot i que els romanesos també han marcat en una doble superioritat, Stefan Vidović i Fran Valera, després de fallar un penal, han situat el màxim avantatge amb el 8-2. Un penal i una vaselina, amb alguna acció clara fallada per part de l'Astralpool, han apropat l'Steaua a quatre gols de diferència, però ha estat un miratge. Els darrers vuit minuts han estat un festival d'encert de l'equip de Colet i, fins i tot, el tècnic ha fet jugar uns segons el segon porter de l'equip, el jove Xavi Teclas.

Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Bonet, Asensio, Schütze (2), Vidović (1), Valera (2), Barroso (3), Van Ijperen (1), Averka (4), Pérez, Mallarach, Bustos i Teclas
CSA Steaua Bucarest: Tic, Vusković, Georgescu (1), Fulea (3), Bota (1), Neamtu (1), Tepelus, Antipa, Dinca, Oanta, Iudean, Goanta i Dragusin
Parcials: 3-0 / 2-1 / 3-3 / 5-2
Àrbitres: Savinović (CRO), Ivanovski (MNE)