En directe: De 09:00 a 11:00
De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
Sanahuja, celebrant el 13-13 definitiu | Twitch Sanahuja, celebrant el 13-13 definitiu | Twitch
27.10.2021 22:28

Astralpool i Savona resoldran els quarts a Itàlia després d’un trepidant partit d’anada (13-13)

Waterpolo en estat pur. Astralpool Natació Sabadell i Rari Nantes Savona han protagonitzat un d’aquells vespres de competició europea masculina que s’enyoraven a la ‘Bombonera’ de Can Llong. Tots dos es creuaven després de la final de fa nou anys, on els italians van revalidar el títol, i tots dos hauran de seguir batallant d’aquí a dues setmanes, el 10 de novembre, a la Piscina Comunale Carlo Zanelli per estar entre els quatre millors equips de l’Euro Cup.

L’equip de Quim Colet ha signat un inici de partit fulgurant. Un 5-1 somiat i comandat en atac pels dos gols del bielorrús Kosta Averka. El tècnic visitant Alberto Angelini decidia fer un canvi de porters, el jove Da Rold per Massaro, ja en el primer quart. El veteraníssim Guillermo Molina s’ha posat el Savona sencer a l’esquena i ell sol, amb tres dianes, ha empatat el partit en qüestió de quatre minuts. Començava un intercanvi de cops que acabava al límit del segon quart amb el primer avantatge visitant (6-7) després de l’encert d’Andrea Fondelli.

Entre Bernat Sanahuja i Sergi Cabanas han neutralitzat la rauxa de l’equip de la Ligúria i l’Astralpool ha agafat novament dos gols de renda (10-8). Però, en el tram final de tercer quart, entre un inspirat Lorenzo Bruni, autor de quatre dianes, i l’expulsió amb substitució de Dušan Banićević, el Savona ha igualat el marcador abans dels últims vuit minuts. Valerio Rizzo, de penal, i el mateix Bruni han posat els de Quim Colet entre l’espasa i la paret, però Sanahuja, als seus 21 anys, s’ha carregat de responsabilitat amb dos gols més i ha situat el 13-13 a 45 segons del final. Fins i tot, Fran Valera ha tingut opció clara de guanyar en el següent atac, però el seu xut ha picat al travesser.

Trepidant, carregat de tensió, amb 18 expulsions al Savona i 12 a l’Astralpool… i amb tot obert per a la tornada. El comptador es posa pràcticament a zero i l’Astralpool tindrà l’oportunitat a Itàlia de tornar a les semifinals de l’Euro Cup, només trepitjades en aquella temporada 2011-12. Dues setmanes per preparar la resolució d’una eliminatòria que avui ha deixat un bon capítol per al record.

Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Cabanas (2), Gil, Teclas (1), Sanahuja (4), Valera (1), Bertran, Bonet, Averka (3), Banićević (1), López-Escribano (1), Veich, Serrano
Rari Nantes Savona: Massaro, Rocchi, Patchaliev, Vusković (1), Molina (3), Rizzo (2), Caldieri, Bruni (4), Campopiano (1), Fondelli (2), Iocchi, Giovanetti, Da Rold
Parcials: 5-3 / 3-5 / 2-2 / 3-3
Àrbitres: Andreja Stanojević (SRB), Gábor Vogel (HON)