Amunt el Teló (R)
De 03:00 a 05:00
Valera, autor de l'últim llançament, en una imatge d'arxiu | Roger Benet Valera, autor de l'últim llançament, en una imatge d'arxiu | Roger Benet
01.11.2023 21:29

Polèmica derrota de l'Astralpool Natació Sabadell a la piscina del Brescia (11-10)

Una decisió arbitral que pot valer una classificació per a la següent fase de la Champions League. L'Astralpool Natació Sabadell ha començat la segona volta de la lligueta amb una amarga i polèmica ensopegada a la piscina del Brescia. Els col·legiats han invalidat un gol de Fran Valera gairebé sobre la botzina que hauria forçat la tanda de penals i, com a mínim, hauria assegurat un punt. Torna, l'equip de Quim Colet, sense cap botí i passant de la primera a la tercera plaça del grup A, ara a un punt dels italians i a dos del Novi Beograd, faltant dues jornades.

L'inici de partit no ha tingut res a veure amb el de fa poc més d'un mes a Can Llong. Aquell dia es van anotar 10 gols en tot el temps reglamentari; avui n'han estat vuit en els primers vuit minuts. I això que Edu Lorrio ha començat aturant una doble superioritat. Óscar Asensio, amb sang freda i en home de més, ha estat l'encarregat d'obrir la llauna. Vincenzo Renzuto i Alberto Barroso han intercanviat penals i el waterpolista madrileny ha tornat a respondre al gol en superioritat de Francesco Faraglia. Tot i que Lorrio ha arribat a les cinc aturades en el primer quart, Alessandro Balzarini ha transformat el 3-3 amb un xut llunyà. En els últims segons, Valera s'ha estrenat amb un nou penal i el Brescia ha marcat sobre la botzina amb un gol de Tomasso Gianazza des de la boia.

La tendència s'ha mantingut en el segon període. L'Astralpool manava en el marcador amb Lorrio aturant sota pals, però no aconseguia desenganxar-se en el marcador. Barroso ha fet el seu tercer gol en una acció de superioritat en segona instància, però els d'Alessandro Bovo seguien allà amb els homes de més. Ara era el torn d'Edoardo Manzi. També estaven molt efectius els de Quim Colet en aquestes accions de la mà de Kosta Averka i Javi Bustos, tot i que Balzarini i Renzuto, aquest últim faltant mig minut per al descans, situaven el 7-7

Reacció del Brescia i final controvertit

El mateix Balzarini, amb el seu tercer gol, ha donat el primer avantatge de tot el partit als locals. Tot i que Stefan Vidović s'ha estrenat en superioritat, el Brescia ha obert la primera escletxa amb una nova diana de Balzarini i una altra de Nicollò Gitto. Les coses s'han complicat encara més quan Barroso ha fallat una doble superioritat i Faraglia ha transformat l'11-8 de penal, l'últim gol del Brescia en el partit. Abans d'acabar el quart, Vidović ha repetit amb la col·laboració de Petar Tešanović. Tot i això, el porter local ha obert l'últim període aturant-li un penal a Barroso. Valera no ha fallat poc després i, en els últims segons, ha arribat aquesta acció polèmica en què els col·legiats han xiulat infracció de dos metres a Lorrio, que s'havia sumat a l'atac. Això provoca, d'entrada, que en el pròxim duel contra l'Steaua de Bucarest a la Finetwork Aquàtics el dia 22 de novembre toqui guanyar tant sí com no.

AN Brescia: Tešanović, Del Basso, Dolce, Faraglia (2), Lazić, Gianazza (1), Renzuto (2), Guerrato, Alesiani, Manzi (1), Balzarini (4), Gitto (1) i Massenza
Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Bonet, Asensio (1), Schütze, Vidović (2), Valera (2), Barroso (3), Van Ijperen, Averka (1), Pérez, Mallarach, Bustos (1) i Teclas
Parcials: 4-4 / 3-3 / 4-2 / 0-1
Àrbitres: Boudramis (GRE), Misković (MNE)