De 19:00 a 20:00
Quimèric
De 20:00 a 21:00
28.08.2022 0:39

Brots verds en l'estrena a la lliga del Sabadell tot i l’empat tardà de l’Amorebieta (1-1)

La ratxa d’estrenes de lliga sense guanyar arribarà l’any que ve a la dècada, però el Centre d’Esports Sabadell s’ha quedat avui més a prop que mai de trencar-la. No únicament pel gol a última hora de l’Amorebieta —i un altre mal anul·lat que hauria significat l'1-2—, sinó perquè la posada en escena de l’equip de Gabri Garcia ha superat les expectatives després dels dubtes generats contra l’Europa en el darrer test de la pretemporada i ha deixat pinzellades d’esperança de cara al futur amb un futbol intens, sacrificat i, per moments, incisiu.

En el seu primer onze en partit oficial, el de Sallent ha sorprès amb la inclusió del jove Jaume Piñol, un dels futbolistes del filial amb més participació als amistosos. Tot i això, el migcampista de Cardedeu ha hagut de ser substituït a la mitja hora de joc després de patir un esquinç de turmell en els primers compassos. En el seu lloc ha debutat l’última incorporació, Alberto Fernández, també oferint bones sensacions en el joc entre línies. La primera part, més de tempteig, ha tingut alguns moments de rauxa en el seu equador. Juan Delgado ha malbaratat una centrada d’Eudald Vergés amb una rematada a boca de canó que ha sortit massa alta. Els d’Haritz Mújika han perdonat en una doble ocasió que ha agafat per sorpresa l’esquena dels centrals i Christian Dieste no ha definit a temps una passada filtrada d’un Álex Gualda amo i senyor a tres quarts de camp.

El segon acte ha estat un monòleg arlequinat… interromput en el tram final. D’entrada, en el segon minut, Juan Delgado ha fet de killer i ha recollit una pilota morta després d’una doble ocasió arlequinada. L’eldenc ha agafat el relleu de Diego Caballo com a primer golejador oficial de la temporada. Després ha vingut un reguitzell d’ocasions del Sabadell on l’equip de Gabri, en cas d’haver estat fi, hauria signat una golejada d’escàndol: un xut llunyà de rosca de Gualda a les mans de Marino, un mà a mà massa creuat de Delgado, un cop de cap de Dieste ajustat al pal, una altra rematada de primeres de l’aragonès amb tot a favor… però el tòpic ha hagut de treure el cap el dia menys indicat: qui perdona, ho acaba pagant. En un servei de banda en contra, pilota pentinada i, per anticipació, Jauregui ha fet l’empat amb un xut que ha entrat al pal curt de la porteria de Víctor Vidal. Un cop dur de pair que gairebé acaba sent doble minuts després amb un gol invalidat a l’Amorebieta per un fora de joc inexistent.

Malgrat el desenllaç, el punt de partida del Sabadell de Gabri és bo. Els pròxims dies serviran per definir del tot la plantilla —Pau Víctor i Monjonell estaven presents a la Nova Creu Alta— amb el tancament del mercat d’estiu, dijous a la tarda, i per reafirmar aquest debut convincent en un duel de nivell a Castàlia contra el Castellón. Serà diumenge de la setmana que ve (19:30h) en plena Festa Major de Sabadell.

CE Sabadell: Víctor Vidal; Gurdiel, Guillem Molina (Athuman, 46’), Pelayo, Vergés (Carrión, 89’); Armando (Astals, 89’), Piñol (Alberto Fernández, 30’), Altimira, Gualda (Joanet, 78’); Juan Delgado, Dieste
SD Amorebieta: Marino; Víctor López (Jorge Mier, 71’), Murua, Xiker, Toni Herrero; Yriarte (Albisua, 81’), Antonio; Dorrio (Jauregui, 71’), Buján, Seguín (Iturraspe, 57’); Izeta (Rayco, 57’)
Gols: 1-0 (47’) Juan Delgado. 1-1 (83’) Jauregui
Àrbitre: Miguel Sesma Espinosa (col·legi de La Rioja). Ha amonestat els locals Vergés, Alberto Fernández i Altimira, i els visitants Yriarte i Buján
Incidències: 2.753 espectadors a la Nova Creu Alta en la jornada 1 de la Primera Federació. S’ha guardat un minut de silenci en memòria dels socis morts durant la temporada passada; José Pobre, pare del director del futbol base del Sabadell, Alberto Pobre; i Valentín Moraleja, president del Comitè d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol a Sabadell