Amunt el teló (R)
L'expedició de l'Astralpool, celebrant l'èxit fent el quatre amb la mà | Pau Vituri L'expedició de l'Astralpool, celebrant l'èxit fent el quatre amb la mà | Pau Vituri
07.11.2023 21:04

L'Astralpool Natació Sabadell aixeca la seva quarta Supercopa d'Europa

Supercampiones d'Europa! L'Astralpool Natació Sabadell torna a regnar en solitari en el palmarès de la Supercopa d'Europa femenina. L'equip de David Palma ha aixecat el seu quart trofeu en aquesta competició –el primer des del 2016– i ha desfet l'empat que hi havia al capdavant amb l'Olympiacos. I ho ha fet en una de les catedrals del waterpolo, a l'Alfréd Hajós de Budapest, contra un UVSE força combatiu. Una vaselina de Judith Forca faltant un minut per al final ha certificat la victòria sabadellenca (14-11) i el segon títol de la temporada després de la Supercopa d'Espanya.

• El palmarès de la Supercopa d'Europa:

• 🏆🏆🏆🏆 CNS (2013, 2014, 2016, 2023)
    • 🏆🏆🏆 Olympiacos (2015, 2021, 2022)
    • 🏆🏆 Orizzonte (2008, 2019), Vouliagmeni (2009, 2010)
    • 🏆 Honvéd (2006), Fiorentina (2007), Pro Recco (2011), Imperia (2012), Kinef Kirishi (2017), Dunaújváros (2018)

Tot i que la final ha estat força renyida, l'Astralpool sempre ha anat per davant en el marcador. L'encert de Bea Ortiz i Maica Garcia en les superioritats ha donat un primer avantatge de dos gols a les de David Palma, tot i que l'UVSE ha empatat mitjançant dos penals. El ritme anotador s'ha anat accelerant progressivament i Forca ha tancat el primer quart transformant el 5-3 pràcticament fora de temps. Un gol d'Irene González només començar el segon període ha obert la primera escletxa de tres dianes. Les hongareses, a partir d'aquell moment, han anat fent la goma i un tercer penal de Kamilla Faragó ha situat el 9-7 just abans del descans. 16 gols en 16 minuts.

A la represa, el Natació Sabadell s'ha intentat escapar de quatre gràcies a l'encert de les boies, Garcia i Paula Leitón, però l'UVSE ha tingut la fortuna del seu costat i dos gols de rebot les han mantingut amb vida. Forca i Leitón, en superioritat, han tornat a posar aquest màxim avantatge amb un 13-9 que semblava definitiu. Tot i això, les magiars no s'han rendit i Zoé Lendvay ha donat un bri d'esperança a l’afició de l’Alfréd Hajós amb el 13-11 faltant un minut i mig. Aleshores, ha hagut d'aparèixer novament el prodigiós braç esquerre de Forca per sentenciar la final. Escenes d'alegria a l'Alfréd Hajós –amb la representació institucional encapçalada per l'alcaldessa Marta Farrés i la regidora d'Esports, Montse González– i la capitana Maica Garcia ha aixecat al cel de Budapest, a tocar del Danubi, aquesta quarta Supercopa d'Europa. Un capítol més escrit amb lletres d'or.