De 09:00 a 10:00
Fes-te festa
De 10:00 a 11:00
Parlem d'Òpera (R)
Averka, amb quatre gols, ha estat el màxim realitzador de l'Astralpool | Roger Benet Averka, amb quatre gols, ha estat el màxim realitzador de l'Astralpool | Roger Benet
27.03.2024 21:23

L'Astralpool guanya el derbi masculí a Terrassa i s'assegura virtualment la segona plaça

L'Astralpool Natació Sabadell, si no hi ha un autèntic daltabaix, tindrà el 'factor piscina' a les semifinals del play-off de la Divisió d'Honor masculina. Amb la victòria d'aquest vespre (8-12) en el derbi disputat a les instal·lacions del Club Natació Terrassa, l'equip de Quim Colet s'ha assegurat virtualment la segona posició de la fase regular, avantatjant en vuit punts al tercer classificat (CNB) quan només falten cinc jornades per disputar-se. Per sobre únicament hi ha l'Atlètic-Barceloneta a cinc punts de diferència.

En el partit que tancava la 17a jornada ―l'eliminatòria d'Euro Cup va obligar a endarrerir-lo fins a aquest dimecres― l'Astralpool ha fet gala d'una sortida en tromba, amb un parcial de 0-3 en quatre minuts que ha anat gestionant durant tot el partit. El conjunt egarenc només s'ha situat a un gol de diferència amb el 7-8 de Ricard Alarcón a un minut per al final del tercer quart, però els sabadellencs no han donat marge a la sorpresa. Guus van Ijperen ha marcat en superioritat en l'acció posterior i les dianes de Fran Valera, Kosta Averka i Blai Mallarach, autors de 9 dels 12 gols de l'equip, han acabat de segellar el quinzè triomf a la lliga.

"Ha estat un partit molt disputat. L'hem començat controlant amb una diferència de tres o quatre gols. Ells han reaccionat en el tercer quart i han entrat en el partit. Hem comès algunes errades i hem de seguir millorant en aquest aspecte, però la qualitat de l'equip ha resolt el partit en l'últim quart"

"Tres punts molt importants que ens permeten refermar la segona plaça i tornar a disputar la Champions League l'any que ve"

Edu Lorrio, porter i capità de l'equip

Euro Cup, Copa del Rei...

El calendari dona ara una setmana de treva abans d'encetar un mes d'abril que serà trepidant. L'equip de Quim Colet tornarà a l'acció dimecres que ve (13h) rebent a la Finetwork Aquàtics el Real Canoe madrileny abans de l'eliminatòria de quarts de final de l'Euro Cup contra l'Steaua de Bucarest, la Copa del Rei a Palma de Mallorca o els duels de lliga a casa contra el Mediterrani i l'Atlètic-Barceloneta, els únics equips capaços de tombar l'Astralpool enguany en competició domèstica.