De 19:30 a 20:00
El Món es digital
Fotografia de celebració al vestidor de l'Estadi Balear | CES Fotografia de celebració al vestidor de l'Estadi Balear | CES
15.01.2023 15:07

Deliri del Sabadell a l’Estadi Balear per tancar la primera volta fora del descens (0-1)

L’Atlètic Balears-Sabadell d’avui serà un d’aquells partits que es recordarà durant molt de temps. Jugant amb un home menys des de l’equador de la segona meitat, l’equip de Miki Lladó s’ha endut els tres punts de l’Estadi Balear gràcies a un doble acte de fe de David Astals i Pau Víctor i al gol d’Álex Gualda en el tercer minut del temps de descompte. Un desenllaç extasiant per a un equip que començava l’anterior partit contra el Bilbao Athletic a cinc punts de la salvació i que tanca la primera volta fora del descens i amb 24 punts. Sis de sis amb el santcugatenc al capdavant i dues porteries a zero en lliga.

Sense Altimira ni Joanet, baixes d’última hora per molèsties, Lladó ha apostat per la velocitat de Moha Keita com a fals davanter mentre Pau Víctor aguardava a la banqueta. El Balears ha dominat territorialment els primers minuts del partit contra un Centre d’Esports que esperava massa tancat. En un tres i no res, Dioni ha pogut obrir el marcador amb un cop de cap que ha sortit fregant el pal i Canario ha engaltat un xut que ha sortit desviat. A partir d’aquí, el Sabadell s’ha espolsat aquesta pressió i, amb molta més compostura, ha buscat les seves opcions quan hi havia espais al darrere. Només el desencert de Moha Keita en l’última passada ha impedit tenir alguna ocasió clara abans del descans.

L’entrada de Pau Víctor a la represa ha donat un altre aire més incisiu a l’equip en atac. El santcugatenc només ha trigat nou minuts a tenir la primera aproximació amb un xut que s’ha enverinat en Olaortua i ha obligat Lucas Díaz a fer una bona intervenció. El partit, que semblava sota control, s’ha complicat amb aquesta expulsió de César Morgado. El capità ha vist la vermella directa per una entrada a l’alçada del taló de Dioni al mig del camp. Com a conseqüència, els d’Onésimo han intensificat la pressió: Canario ha enviat un xut creuat al pal i Carlos Ramos ha rematat als núvols arribant des de segona línia.

Quan tot indicava que el Sabadell resistiria amb deu homes, ha arribat aquest desenllaç somiat. Els de Lladó, que ja havien avisat amb un cop de cap del debutant Ricard Pujol, han recuperat la pilota a camp propi i en qüestió de segons han muntat un contracop conduït per un incansable David Astals, primer, i Pau Víctor després. El davanter cedit pel Girona ha servit en safata el gol a Álex Gualda, qui ha acabat sent l’heroi malgrat estar a la rampa de sortida. El deliri s’ha desfermat entre els arlequinats desplaçats a l’Estadi Balear.

Atlètic Balears: Lucas Díaz; Laure (Carlos Ramos, 82’), Olaortua, Josep Jaume, Forniés (Sibille, 61’); Petcoff (Alfonso Martín, 72’), Cordero (Lucas de Vega, 46’); Canario, Miguelete (Adighibe, 72’), Hugo Rodríguez; Dioni
CE Sabadell: Víctor Vidal; Guillem Molina (Vargas, 62’), Athuman, Pau Resta, Morgado, Carrión (Pujol, 62’); Armando (Pau Víctor, 46’), Álex Sala; Astals, Sergi Garcia (Dieste, 78’), Moha Keita (Gualda, 86’)
Gols: 0-1 (93’) Gualda
Àrbitre: Fulgencio Madrid Martínez (col·legi murcià). Ha amonestat el local Olaortua i ha expulsat amb vermella directa el visitant Morgado (67’)
Incidències: Partit corresponent a la 19a jornada del grup 2 de la Primera Federació disputat a l’Estadi Balear