En directe: De 09:00 a 11:00
De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
Bustos celebra el 8-7 definitiu a Can Llong | Roger Benet Bustos celebra el 8-7 definitiu a Can Llong | Roger Benet
22.10.2022 16:23

Derrota amb tots els honors de l’Astralpool a la Supercopa d’Espanya contra el Barceloneta (8-7)

Per molt, molt poc. L’Astralpool Natació Sabadell masculí ha tingut a tocar la cinquena Supercopa d’Espanya de la seva història, però el trofeu ha anat a parar a mans del de gairebé sempre, el totpoderós Atlètic-Barceloneta. L’equip de Quim Colet ha anat per davant en el marcador durant tota la final, però el conjunt mariner ha fet valer el seu primer i únic avantatge de tot partit, el 8-7 amb el qual s’ha endut el títol.

Un resultat curt a la Finetwork Aquàtics. Els gols s’han fet pregar al principi i, en el sisè minut i a la sisena superioritat del partit, el jove Pep Bonet ha obert la llauna per a l’Astralpool amb un cop de dits als dos metres. Edu Lorrio també ha començat a presentar les seves credencials aturant-li un penal a Felipe Perrone en el darrer sospir del quart.

El Barceloneta ha trigat 10 minuts clavats a estrenar-se amb un xut de l’australià Luke Pavillard al pal curt, però Sergi Cabanas ha respost immediatament al límit de la possessió. Ha començat un intercanvi de cops que acabaria amb igualtat màxima al descans. El mateix Perrone ha empatat a dos en una ràpida acció, però Fran Valera i Kosta Averka han donat el primer avantatge de dos gols al Club. Malgrat això, en el tram final del segon quart, una diana de penal de Pavillard i una altra d’Unai Biel en home de més han situat el 4-4.

A la represa, minuts novament per a les defenses i, a l’equador del tercer parcial, Valera tornava a posar per davant els de Quim Colet. Un immens Lorrio seguia a la seva aturant un segon penal i, a l’altre cantó, Bernat Sanahuja no fallava en les mateixes circumstàncies. Després ha vingut un dels moments clau del partit. En una superioritat, la banqueta de l’Astralpool ha demanat temps mort dècimes abans que Marcel Teclas transformés el possible 4-7. Resultat, pilota perduda i el 5-6 d’Álex Bustos.

Lorrio ha aturat dos dels tres penals del Barceloneta | Roger Benet

El montenegrí Dušan Matković ha igualat novament el duel en la primera acció de l’últim quart. Cabanas ha situat el 6-7 en superioritat, però Miguel de Toro ha empatat pràcticament de seguida quan el Club estava a punt de recuperar l’home exclòs. Al final, aquest gol de Bustos en home de més a minut i mig per al final ha estat decisiu. L’Astralpool ha tingut un parell d’atacs més, però l’últim xut llunyà de Lorrio a la desesperada ha sortit massa alt i l’Atlètic-Barceloneta ha revalidat la Supercopa, la dissetena en el seu palmarès. Honors a l’equip de Quim Colet, preparat per competir amb garanties a Europa.

Zodiac CN Atlètic-Barceloneta: Aguirre, Famera, Matković (1), Munárriz, De Toro (1), Paul, Pavillard (2), Fernández, Tahull, Perrone (1), Biel (1), Bustos (2) i Porter
Astralpool CN Sabadell: Lorrio, Sanahuja (1), Gil, Teclas, Veich, Valera (2), Bertran, Cabanas (2), Averka (1), Banićević, Bonet (1), Bustos i Teclas
Àrbitres: Joan Carles Colominas, Álex Márquez
Parcials: 0-1 / 4-3 / 1-2 / 3-1