De 15:00 a 15:30
Ona d'Escacs (R)
De 15:30 a 16:30
Amunt el teló (R)
La plantilla de la selecció, al podi amb la medalla d'or | RFEN La plantilla de la selecció, al podi amb la medalla d'or | RFEN
16.01.2024 21:33

Heroi Edu Lorrio, primer Europeu de la història d'Espanya i als Jocs Olímpics

Ha tornat a ser el talismà. Fa dos anys, a Budapest, Edu Lorrio es va convertir en l'heroi a la tanda de penals contra Itàlia que va donar a la selecció espanyola masculina de waterpolo el seu primer Mundial en 21 anys. Avui, el porter de l'Astralpool Natació Sabadell ha tornat a ser clau perquè l'equip de David Martín aconseguís el primer Europeu de la seva història i, de retruc, la classificació per als Jocs Olímpics de París. Lorrio ha saltat a l'aigua entre el tercer i l'últim quart en substitució d'Unai Aguirre i amb 10-8 favorable a Croàcia en el marcador, i la final ha acabat amb el 10-11 que ha transformat l'egarenc Álvaro Granados amb una autèntica obra d'art en l'últim minut de joc. També es proclamen campions els altres dos representants del Club, Blai Mallarach i Alberto Barroso, i el sabadellenc Sergi Cabanas.

No ha estat una final gens fàcil per a Espanya. L'únic avantatge, precisament, ha estat aquest gol de Granados. Si a la semifinal contra el Settebello els de David Martín van encaixar quatre dianes en tot el partit, al final del primer quart ja n'havien rebut cinc. La diferència local oscil·lava entre un i tres gols de diferència. L'ex del Club Bernat Sanahuja ha situat el 7-7 a la represa, però Croàcia ha castigat per partida doble en el darrer minut del tercer quart i el seleccionador ha decidit fer aquest canvi a la porteria. La resta ja és història. 100% d'efectivitat de Lorrio i una remuntada culminada en els últims quatre minuts amb un gol més de Sanahuja i un doblet per al record de Granados. Espanya completa la triple corona i mira amb més optimisme que mai el Mundial de Doha del mes que ve i, sobretot, la cita olímpica de l'estiu.