El Mussol Maltès
La Pia ja té el primer triomf a la butxaca | Sergi Park La Pia ja té el primer triomf a la butxaca | Sergi Park
07.10.2019 13:09

El Bàsquet Pia escull el camí més difícil cap al primer triomf de la temporada

El Bàsquet Pia va estrenar el caseller de victòries a Copa Catalunya en derrotar a domicili el Castellar (80-88). Va ser un derbi local una mica esbojarrat, ja que els castellarencs, poc abans del descans, manaven per 16 punts de diferència. "No és la millor forma de començar un partit i després l'esforç per remuntar no sempre surt bé. És una cosa que tenim pendent per millorar", admet Àlex Hernández, únic fitxatge dels escolapis. Els homes de Jaume Prat van reaccionar enèrgicament i en qüestió d'uns minuts, amb un parcial de 7-25, restablien la igualtat en el marcador. Un equilibri que duraria fins als últims instants.

I atenció a la dada: a quatre minuts del final, el Castellar guanyava per 80-76. Per tant, els castellarencs es van quedar sense anotar en aquests quatre minuts on la Pia sí encistellaria els últims 12 punts. "Estàvem esperant que ells deixessin de ficar cistelles que no era normal que fiquessin. Era el moment d'estar forts al darrere i, amb el talent ofensiu que tenim, ens vam poder endur la victòria", explica Hernández. Un Hernández que és nascut a Sabadell i havia jugat a les files del Club, però des de petit va anar a viure a Castellar, on hi va jugar l'any passat. Tot i això, Hernández assegura que "no va ser un partit especial" pel fet de retrobar-se amb el seu exequip. L'ara jugador escolapi va anotar 11 punts però els més encertats van ser Oriol Andrés i Pere Tres, amb 20 cadascú. La Pia, ja amb el primer triomf a la butxaca, rebrà a Can Colapi aquest cap de setmana l'AESE, un conjunt que ha sortit derrotat en les dues primeres jornades de campionat.