En directe: De 11:00 a 13:00
De 13:00 a 14:00
De 14:00 a 14:15
Notícies Migdia
El Campionat d'Espanya Open de Natació d'aquest any s'ha celebrat a la piscina olímpica de Can Llong. | Roger Benet El Campionat d'Espanya Open de Natació d'aquest any s'ha celebrat a la piscina olímpica de Can Llong. | Roger Benet
10.04.2019 20:02

El Campionat d'Espanya Open de Natació es tanca amb un altre or per a Judit Ignacio

Després de cinc dies intensos a la piscina olímpica de Can Llong, s'ha posat punt final al Campionat d'Espanya Open de Natació que aquest any tenia com a principal al·licient el bitllet per al Mundial de Gwangju del proper mes de juliol. Més enllà d'això, la participació dels nedadors del Club Natació Sabadell ha aconseguit un botí de medalles destacable. L'última ha estat l'or de Judit Ignacio als 50m papallona, després d'haver-ho fet ja als 100 metres.

A la jornada d'avui, Àlex Castejón ha obtingut la plata als 400m estils, que se suma a la que va aconseguir als 200m braça. A més d'ell, Marina Garcia també s'ha penjat la plata, en aquest cas als 100m braça. Garcia ha estat, sens dubte, la protagonista de l'Open dels locals, ja que va complir tots els requisits per classificar-se per al Mundial de Corea del Sud als 200m braça. Per la seva banda, Cata Corró s'ha hagut de conformar amb el quart lloc als 400m estils, un resultat molt diferent de la plata que es va guanyar als 200m.

Ha estat un campionat amb molt poques marques mundialistes. A part de la de Garcia, Mireia Belmonte ho va aconseguir als 800m lliures i als 1500m lliures. Avui, als 400m estils, la badalonina ha nedat per sota de la mínima a la final (aconseguint l'or), però no ho va fer a les eliminatòries. Una cosa semblant li ha passat a Jessica Vall. La del Sant Andreu va nedar per sota de la marca a les eliminatòries dels 100m braça, però no a les semifinals. A la final sí que ha aconseguit quedar primera. Jimena Pérez sí va complir els requisits als 1500m lliures. Finalment, d'aquest campionat també ha destacat el rècord d'Espanya de Vall als 50m braça.