Amunt el teló (R)
Pol Ballesteros, abans d'entrar al camp a Cornellà | Críspulo Díaz Pol Ballesteros, abans d'entrar al camp a Cornellà | Críspulo Díaz
30.10.2018 17:34

El fons d'armari juga el seu paper clau en la bona ratxa del Sabadell

Toni Seligrat ho ha repetit per activa i per passiva des del moment en què va aterrar al Centre d'Esports Sabadell: per a ell té tanta importància l'onze que comença el partit com el que l'acaba. El famós fons d'armari ha permès al tècnic de Torrent tenir moltes més variants que la temporada passada —encara no ha repetit cap onze— i també donar entrada a homes de refresc que poden aportar un plus de qualitat. Abans de la remuntada contra l'Espanyol 'B', el punt d'inflexió de la temporada, cap substitut del Sabadell havia estat capaç de marcar. Antonio Domínguez va ser el primer amb el golàs que va significar la primera victòria de la temporada a casa. Set dies després, a La Almozara, Édgar Hernández i Manuel Gato es van cuinar l'1-2 quan portaven pocs segons sobre el terreny de joc. I a Cornellà, tot i no tenir una incidència directa en el gol, tant Édgar com Pol Ballesteros van fer millorar l'equip.

"Cada setmana, l'equip et permet això. Pol portava uns partits on no havia participat i ja veus, quan surt, com ho fa. Però ho fa perquè entrena així de bé. És una de les particularitats de l'equip i una de les nostres virtuts aquest any", deia Toni Seligrat després de l'empat al Nou Municipal. Pol Ballesteros va tenir un impacte molt notable en el seu debut com a titular a Son Malferit marcant el gol de la victòria. Després, una breu aparició contra l'Ontinyent i un mes sense tenir notícies seves damunt la gespa. "Agraït que el míster em doni aquests minuts. És important ser fort mentalment, perquè costa, però sóc jove i he d'entendre que hi ha gent amb molta qualitat", assumeix amb tota humilitat el futbolista cedit pel Nàstic de Tarragona, qui acumula 182 minuts repartits en cinc partits.

Édgar, amb la millor versió en l'horitzó

També va generar més sensació de perill al Nou Municipal Édgar Hernández. La seva tornada va ser un dels grans moviments de l'estiu a la Nova Creu Alta. L'ex del Reus venia amb el catxé de Segona Divisió i amb el bagatge dels 35 gols en els seus tres darrers anys a Segona B. Això comprometia la titularitat d'Arturo Rodríguez i, de fet, tots dos començaven a la mateixa casella de sortida després d'arrossegar un partit de sanció de la passada campanya. A partir d'aquí, el de Cartagena sempre ha estat l'escollit de Toni Seligrat, deixant poc marge a les novetats per les molèsties físiques que va patir el gavanenc al final de la pretemporada. Arturo i Édgar poden cohabitar, tot i que només han compartit titularitat en la derrota per 0-1 contra el Barcelona 'B'. Com a contrapunt, la decisió de Seligrat de deixar-lo fora de la convocatòria contra l'Espanyol 'B'. A partir d'aquí, progressió sense pressa però sense pausa: "De mica en mica estic agafant millors sensacions. Vens d'uns anys on jugues menys i estic content de poder aportar aquest gra de sorra", assegurava Édgar a Cornellà.

En total, l'ex del Reus acumula 226 minuts repartits en vuit partits, una mitjana de 28 per enfrontament, i ha participat sempre que ha anat convocat. De moment el gol se li resisteix, més enllà dels dos que va anotar a la pretemporada contra el Sant Ildefons i el Vilanova. A Son Malferit només feia quatre minuts sobre el terreny de joc quan va provocar l'expulsió de Villapalos i va fallar el penal posterior. Marcar és el seu repte més immediat: "Treballo dia a dia per tenir el nivell que s'espera de mi a Sabadell. Aquestes bones sensacions espero que també siguin una oportunitat per fer gol i agafar més confiança". Primer intent: Atlético Levante.