El Món és digital (R)
L'afició local va ser novament el sisè jugador en pista. | Roger Benet L'afició local va ser novament el sisè jugador en pista. | Roger Benet
26.03.2019 11:36

El líder també surt escaldat del pavelló del Bàsquet Pia

L'examen definitiu per comprovar la fortalesa del Bàsquet Pia al carrer Garcilaso va arribar diumenge amb la visita del líder del grup 2 de la Copa Catalunya, el Ripollet. Els escolapis sumaven cinc triomfs consecutius a casa i rebien el millor conjunt del grup. Els locals, un cop més, van sotmetre el seu rival, demostrant que no importa qui visiti el pavelló o com es digui l'equip. "L'afició és un 10, i vingui el rival que vingui, sempre venen, sempre animen i sempre estan amb nosaltres, tant en els moments alts com els baixos", assegura el jugador Damià Paez. El triomf (79-70), a més, no només és un cop d'efecte i una nova injecció de moral, sinó que propulsa a l'equip fins a la setena posició i dona un pas més en la lluita per la permanència.

Va ser, en gran part, un duel molt igualat, on la Pia no es va arrugar en cap moment. Amb diversos intercanvis en el marcador, l'esmentat equilibri es reflectia al descans (46-46). El tercer període semblava tenir la mateixa tònica, però el joc es va aturar per la lesió de l'àrbitre principal. La pausa sembla que va beneficiar als de Jaume Prat, que es van escapar lleugerament. "Ha passat pel cap el caràcter pessimista en el sentit que et trenca la dinàmica, però no hem baixat la concentració, una cosa que sí que ens passava anteriorment", deia satisfet el tècnic Jaume Prat.

Aleshores va aparèixer la figura, una jornada més, de Damià Paez (25 punts, cinc triples inclosos), amb un triple just abans d'acabar el tercer quart i amb un altre en iniciar l'últim que posaven una distància gairebé definitiva (75-64). Els atacs fluïts dels dos conjunts durant tot el partit van desaparèixer en el quart període, amb un irrisori 7-6 que, en tot cas, beneficava als locals. "Hem tret un partit importantíssim. Les coses han sortit i amb el suport de l'afició, hem aconseguit sumar molt", afirma un Paez que, per cert, també va auxiliar a l'àrbitre lesionada per a que intentés continuar xiulant, tot i que finalment no va poder. Sens dubte, el 15 escolapi va ser el gran protagonista.

Malgrat acumular tres triomfs seguits i sis a casa, la Pia haurà de seguir remant per evitar jugar el play-out de promoció de permanència. Tot i escalar fins al setè lloc, l'AESE, que marca aquesta zona de perill, només està a una victòria dels escolapis. I de repte en repte, aquest cap de setmana els homes de Jaume Prat juguen a la pista del segon, el Badalonès.